• Vereniging

  VVS is opgericht op 25 augustus in 1945 door dhr. Krajenbrink en dhr. Uiterwijk. Beiden zijn inmiddels overleden. Ze waren beide hoofd van de C.N.S. en hoofd van de Hervormde school met de bijbel. Ze vormden samen met Stoije Nomden en Gerrie Oosterhuis het eerste bestuur van de vereniging. Dhr. Uiterwijk was voorzitter, dhr. Krajenbrink vice-voorzitter en dhr. Nomden secretaris. Voor een bijdrage van 5 gulden kon men lid worden.

   

  Het eerste veld werd beschikbaar gesteld door Pieter Fokkens aan de Kromme Elleboog. Hier heeft VVS de eerste 4 jaar doorgebracht, daarna moest men uitwijken naar Midwolda. In 1958 keerde men terug naar Oostwold. Cafehouder H. Bolhuis wist een groot houten gebouw te koop. Dat is toen gekocht en mbv van timmerman Van der Laan en enige vrijwilligers ten zuiden van het veld geplaatst. Al gauw bleek dat een veld te weinig was voor VVS. Het oefenveld was te klein om daar wedstrijden op te spelen. Met behulp van tractor en kiepwagen van J.P. Dijksterhuis en veel vrijwilligers werd er veel grond verzet. Zo werd het oefenveld een door de KNVB goedgekeurd speelveld. Met twee velden werd het mogelijk toernooien te organiseren, oa het paastoernooi.

   

  De naam VVS

  Bij het oprichten van de club moesten er een aantal namen aan de KNVB worden doorgegeven. De namen die werden doorgegeven werden afgekeurd, doordat er al een club van die naam in het land speelde. De KNVB adviseerde V.V.S. aan te nemen, wat betekent Voetbal Vereniging Sparta. Maar omdat er al een voetbalvereniging Sparta in het land bestaat, mocht de club alleen V.V.S. gebruiken.

  Heden ten dage speelt VVS aan de Klinkerstraat. En heeft het de beschikking over twee speelvelden en een trainingsveld.
  VVS heeft de beschikking over 4 senioren elftallen. Het eerste speelt 4de klasse, het 2de speelt 3de klasse en het 3de elftal speelt 6de klasse net zoals het 4de elftal.

 • Clubgegevens

  GegevensBezoekadres
  Thuisshirtkleurblauw
  Thuisbroekkleurwit
  Thuissokkenkleurblauw
  Uitshirtkleurzwart
  Uitbroekkleurwit
  Uitsokkenkleurblauw
  ClubcodeBBBN704
  ClubnaamVVS
  Informatie
  Oprichtingsdatum1945-08-25 00:00:00.00
  Oprichtingsdatetime1945-08-25T00:00:00+0200
  Telefoonnummer06-46016390
  Fax
  Emailsecretaris@vvsoostwold.nl
  Websitehttp://www.vvsoostwold.nl
  StraatnaamKlinkerstraatKlinkerstraat
  Huisnummer9857
  Nummertoevoeginga
  Postcode9682RG9682RC
  PlaatsOOSTWOLD GEM OLDAMBTOOSTWOLD GEM OLDAMBT
  BanknummerNL14RABO0357715918
  TennamevanVVS
  Tennamevanplaats9679 CB Scheemda
  NaamsecretarisA.J. Dijksterhuis
  Kvknummer40037753
  Logo
  Kleinlogo
  RouteOpen routeplanner