WEEK 47(update)

Programma zaterdag 4 december 2021(update)

Helaas gaan de wedstrijd van VVS JO17, VVS JO14, VVS vr en VVS 4 niet door en is VVS JO10 vrij en VVS 1 & 2 vallen onder de A-categorie en voetballen daardoor ook niet, verder komen alle elftallen in actie, voor het 5e wordt het een uitwedstrijd in plaatst van thuis tegen SV Lycurgus 17 spelen ze nu in en tegen v.v. “Meerstad” uuh bedoel V.V. Engelbert 2.

Winterstop voor VVS 1 & 2 begonnen. De lagere elftallen spelen de komende twee week nog wel competitie als de tegenstander tenminste wil voetballen, behalve het 5e want die hebben na zaterdag ook winterstop omdat die hun wedstrijden er al uit liggen voor de komende twee week.

Ook de jeugdteams mogen gewoon voetballen 11 en 18 december.
KNVB besluit ivm corona

update 05-12-2021

Bij de senioren won VVS 3 met 0-2 bij HS’88 en VVS 5 won met 1-6 bij vv Engelbert. Bij de jeugd verloor JO19 met 2-1 van DVC Appingedam, vastgelegd door Gonny Gerritsma.

Uitslagen zaterdag 4 december 2021
Afgelopen zaterdag werden de thuiswedstrijden helaas afgelast wegens te slechte velden in Oostwold. Uit kwamen vier teams in actie, VVS 3 en 5 bij de senioren en VVS JO11 en VVS JO19 bij de jeugd.
VVS 3
Het derde moest aantreden tegen de koploper HS88 3. In de eerste helft was het VVS 3 veelal in de bovenliggende partij, kansen waren genoeg, alleen de laatste bal was het net niet. Na een half uur spelen kreeg Jack Naaijer een gele kaart nadat hij een speler aan de zijkant van veld neer had gelegd en daardoor 10 minuten aan de kant mocht zitten. De leverde meer druk van de kant van HS’88 3 maar erg gevaarlijk werden ze niet, daardoor kreeg VVS 3 wel meer ruimte achter de verdediging. Romke Smit die de positie van Jack Naaijer overnam als opkomende linksback stoomde goed op en schoot met een man minder de 0-1 tegen de touwen net voordat de 10 minuten over waren.
Zo ging VVS 3 met 0-1 de rust in. In de rust werd gezegd dat we snel de 0-2 moesten komen anders het een hele zware middag zou worden.
Na de rust was HS’88 3 erg aanvallend, ondanks twee schoten op de paal kwamen VVS 3 niet echt in de problemen. Vijf minuten voor tijd maakte VVS 3 aan alle druk een einde op de gelijkmaker. Na een lange bal van keeper Jan Nomden kwam Remco de Kleine 1 op 1 op de keeper maar helaas werd zijn schot gepareerd door keeper van HS’88 3 maar op de rebound van Romke Smit had de doelman geen antwoord en viel de bevrijdende 0-2 binnen wat tevens de eindstand was. VVS 3 steeg door de overwinning van plaatst 9 naar plaatst 5. HS’88 3 is nu koploper af en staat nu 3e. Zaterdag staat nog een thuiswedstrijd op programma VVS 3 – SV Mussel 2
VVS 5
Eigenlijk had VVS 5 zaterdag een thuiswedstrijd tegen @SV Lycurgus 17, omdat deze wegens corona niet wou voetballen, kwam donderdag het bericht dat V.V. Engelbert 2 wel wou voetballen aangezien hun tegenstander ook niet wilde en deze wedstrijd nog moest worden ingehaald.
In gelijk opgaande eerste helft tussen de nr. 4 Engelbert 2 – nr. 5 VVS 5 van de ranglijst kwam VVS op voorsprong door een doelpunt van Dennis Koetje. Nog voor rust schot Engelbert van afstand de 1-1 binnen achter Torwart Tim Ludwig wat tevens de ruststand was. Na rust had VVS 5 meer de overhand na een rode kaart voor een speler van Engelbert en schoten Dennis Koetje zijn tweede en Leon Boer en René Dijksterhuis beide 2.
Update topscoorders
Topscoorder senioren competitie 4/12/2021
1 René Dijksterhuis 11 (+2)
2 Stef Boer 9