WEEK 46

Uitslagen zaterdag 27 november 2021
Waarschijnlijk krijgen we weer te maken met een vroege winterstop door de corona regels. Daarom was er ook aan alles gelegen om iedereen te laten voetballen, helaas is dat voor het 5e en de dames zaterdag helaas niet gelukt.
VVS 1
De hoofdmacht van VVS pakte de koppositie in de 5e klasse F. Door directe concurrent VV Bargeres met 4-2 te verslaan, ondanks een 0-2 achterstand na 9 minuten, gingen de mannen van trainer Bosma met 1-2 de rust in door een doelpunt van Romke Smit. Na 72 kwam VVS 1 gelijke hoogte door in directe vrije trap van Leon Boer 2-2. In de 84ste minuut maakte de jarige René Dijksterhuis de 3-2 en kon daardoor een mooie feestje bouwen op zijn verjaardag. Slotakkoord was voor Romke Smit hij rommelde zijn tweede van de middag binnen en bracht daarmee de 4-2 eindstand op de borden.
VVS 2
Bij ‘Twoide’ wil nog niet helemaal lukken deze competitie, de mannen van coach Danny Jager verloren op eigen veld van G.S.V.V. The Knickerbockers 9, na een 0-1 ruststand liepen de studenten uit naar 0-3 overwinning.
VVS 3
Het derde was voor tweede week rij actief, dit keer met maar een speler en de leider van het 5e (bedankt Martin Stam en Emmo Koetje) de rest allemaal van het eigen team.
Op een zwaar veld kwam VVS 3 na 3 minuten al op voorspong tegen FC Zuidlaren 4, na een mooie aanval schot Haijo de 1-0 tegen de touwen. De rest van de eerste helft had het derde ook genoeg kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar helaas kwam er geen doelpunt bij. Het derde leek dan ook met deze stand de rust in te gaan, maar net voor rustsignaal schoot Fc Zuidlaren 4 de 1-1 binnen. In de rust werd door leider Emmo gezegd dat wij zorgvuldiger in balbezit moeten zijn, dat er meer in zit.
Direct naar rust was het ook raak. Na goede aanval over de linkerkant schoot Jyro de rebound van Dennis Koetje binnen na mooie voorzet van Jan Stam. Ook daarna waren er nog genoeg kansen om de voorsprong uitbreiden, helaas was de laatste bal iedere keer net niet goed genoeg. Soms hangen en wurgen werd door overwinning als team binnen gesleept.
VVS 4
t’ Vaarde mocht om 15.00 uur aantreden op Kardinge tegen Oosterparkers 5. Daar werd in korfbaluitslag met 7-5 gewonnen van de Stadjers. Doelpunten kwamen op naam van Stef “Richard Bauer Poortinga ….. ” Boer 4 stuks, Meijer 2 (Martin) en Stefan “Kobbe” Koning 1.
Verslag zie FB pagina @Vvs 4Vvs 4@Vvs 4
Jeugd
Bij de jeugd kwam VVS JO19 niet verder dan 1-1 gelijkspel tegen Oosterparkers, waar ze vorige nog 1e stonden staan ze nu op plek 5 in deze spannende competitie.
St.vvs/bnc mo19-1 won in Finsterwolde de thuiswedstrijd met duidelijke cijfers van V.V. Siddeburen MO19 6-0, doelpunten kwamen op naam van Diewerke Molema en Marjet Dijksterhuis beide 2, een fantastische vrije trap van Aniek en met BINNENKANT voet, geplaatst in de hoek door onze enige echte Annie!
Verslag op de pagina van MO19.
VVS JO17 speelde in Finsterwolde tegen de leeftijd genoten van Voetbalvereniging BNC.
Op de Hardenberg 5-1 voor de gastheren. Doelpunt van Marjet Dijksterhuis.
Corenos JO14 – VVS JO14 3-1
VVS JO11 won met 1-11 in Foxhol tegen FVV Foxhol JO11
VVS JO10 won thuis met 16-2 van Wvv Winschoten JO10-2, doelpunten Ramon Boer 7, Jayden Winters 6, Dafne van Strallendorf 2 en Sem Dekker 1.
Update topscoorders
Topscoorder senioren competitie 27/11/2021
1 René Dijksterhuis 9 (+1)
Stef Boer 9 (+4)
Martin Stam 1
Gerben Meijer 1
Gerjan Drenth 1

Komende zaterdag speelt VVS 1 de 5e thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander deze middag is vrij onbekend namelijk VV Bargeres uit Emmen.
Het is de eerste keer dat VVS in competitieverband uit komt tegen de ploeg uit Emmen, Bargeres speelt sinds dit seizoen voor eerst op zaterdag nadat het vorige jaar is overgestapt van zondag naar zaterdag. De Drentse ploeg speelde dan meestal in de 3e of 4e klasse van het zondag voetbal.
Vorige week won VVS met 0-1 in Harkstede door een doelpunt van Robbert Mekelenkamp. Staat door deze overwinning op de 6e plaatst in de competitie met 15 punten uit acht wedstrijden.
De Thuiswedstrijd van Bargeres tegen Veendam 1894 werd vorige week afgelast. De Emmenaren staan twee plekken hoger met een wedstrijd minder gespeeld vierde met 16 punten uit 7 wedstrijden. Als Bargeres de inhaal wedstrijd wint pakt het op doelsaldo de eerste periode van NWVV, bij gelijkspel of verlies pakken de Nieuw Weerdingers de eerste periode.

Zaterdag start de tweede periode, helaas zonder publiek. Via voetbalnederland app wordt op de hoogte gehouden van de tussenstanden.