WEEK 42 met Bazar

Zaterdag is het na twee jaar eindelijk weer zover, het jaarlijkse bazar van VVS Oostwold wordt weer georganiseerd door activiteitencommissie.

Eerst wordt om 14.30 uur de derby afgetrapt tussen VVS 1 en Sc Scheemda 1.

VVS is de competitie goed begonnen na een gelijk spel in Winschoten, won het eerste elftal drie wedstrijden op rij, waaronder vorige week tegen op dat moment medekoploper VV ZNC. Na een kwartier spelen stond VVS al 0-3 voorsprong door doelpunten van Hielke Koning 2 en Sven Heikens, die na rust ook de eindstand bepaalde op 0-4 en daarmee ook zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Door deze overwinning staat VVS 2e met 4 gespeeld 10 punten achter de ongeslagen koploper VV Bargeres.

SC Scheemda won afgelopen zaterdag thuis met 4-0 van Erica ’86 en staat nu op de 5e plek met acht punten uit vier gespeelde wedstrijden

Sinds fusie van CVSB en Scheemda in 1998 speelden VVS en SC Scheemda 11 keer eerder tegen elkaar in Oostwold, VVS won er 5, 2 gelijke spelen en SC Scheemda won er 4 waaronder de laatste wedstrijd in het afgebroken seizoen 2019/2020.
SC Scheemda won door 3 doelpunten van topschutter Danny Blaauw met 1-3 aan de Klinkerstraat.
Jeroen Brul schoot VVS eerst nog op voorsprong, maar de punten gingen na de hattrick van Blaauw mee naar Sportpark d’Oosterd

De wedstrijdbal van deze derby wordt aangeboden door :
Kapsalon Harma gevestigd in Finsterwolde en Oostwold.

Pupil van de week is:
Myrthe Sikkema van VVS JO10.

Kan de ploeg van trainer Egbert Bosma deze lijn door trekken van de afgelopen weken en de bazar extra glans meegeven? In de rust van de wedstrijd van VVS -SC Scheemda worden er al een paar rondjes gedraaid. De bazar wordt na het laatste fluit signaal vervolgd. De presentatie deze middag en avond is in handen van Jeroen de Haan.

Let op! De kantine is alleen toegankelijk met een geldige QR-code. Drankjes kunnen wel afgehaald worden voor een ieder in de kantine.

update 22 oktober 2021
De wedstrijden van VVS 4 en VVS vr gaan zaterdag niet door.

Wedstrijdverslag door Henk Elderman van RTV Noord.

Uitslagen zaterdag 23 oktober 2021

VVS 1
VVS 1 verloor de derby van SC Scheemda 1 met een pijnlijke 0-7 nederlaag. Zaterdag met het eerste elftal voor eerherstel gaan tegen de ongeslagen nummer twee van de ranglijst NWVV Let op de wedstrijd in Nieuw Weerdinge begint al om 14.00 uur.

VVS 2
Afgelopen zaterdag speelde het ’twoide’ gelijk in Uithuizermeeden. 3-3

VVS 3
VVS 3 was vrij. Komende zaterdag staat er voor het 3e een uitwedstrijd op het programma tegen Damacota 2, als deze doorgaat begint deze om 12.45 uur.

VVS 4
De wedstrijd van VVS 4 ging afgelopen zaterdag niet door tegen WVV 4 omdat bij de tegenstander een teamgenoot na lang ziekte bed was overleden.
Langs deze weg wensen wij WVV ook heel veel sterkte met dit verlies. Zaterdag speelt het vierde net als derde tegen Damacota maar dan tegen het 3e elftal om 14.30 uur .

VVS 5
VVS 5 speelde de inhaalwedstrijd tegen vv Stedum 3. Deze wedstrijd werd na een 2-0 ruststand met 4-1 gewonnen. Na een prachtige aanval scoorde Dennis Koetje de 1-0, de 2-0 kwam van de voet van de topscoorder van het elftal Jan Willen Breedijk.
In de tweede helft kon VVS 5 eindelijk weer eens gebruiken maken van hun internationale spelers uit Roemeense afkomst, beide speler Mihai en Marian lieten zich direct gelden want beide spelers scoorden een doelpunt voor het vijfde en brachten daarmee de stand op 4-0. Helaas kon gelegenheidskeeper Jan Nomden niet de nul houden, want de lepe spits van Stedum 3 verschalkte hem doordat Jan iets te ver uit zijn doel en scoorde daarmee de 4-1 eindstand.
Komende zaterdag zal VVS 5 een zware tegenstander krijgen in de ongeslagen v.v. Groningen 3. Aanvang 12.30 of 14.30 uur.

VVS VR1 zaterdag
Afgelopen woensdag in een regenachtig Uithuizermeeden kregen de dames helaas met 6-0 klop van De Heracliden VR1. De wedstrijd op zaterdag ging helaas niet door tegen NEC Delfzijl VR1, deze wedstrijd wordt op zaterdag 18 december 2021 ingehaald. Zaterdag krijgen ze nieuwe kansen thuis tegen Lycurgus VR 2, aanvang 12.30 uur

Bij de jeugd kwamen twee teams in actie,
VVS JO19 speelde gelijk uit tegen medekoploper De Fivel JO19. GEO-SV Woltersum JO14 was in Garmewolde helaas een maatje te groot voor VVS JO 14 5-1.

Zaterdag komen alle jeugdteams weer in actie, voor VVS JO10 en JO11 begint de tweede fase van het 4 fasen competitie.

De jongste jeugd begin op tijd in Winschoten
8.45 uur BATO JO10-4 -VVS JO10.

VVS JO11 mag naar Muntendam tegen de plaatselijke v.v. Muntendam JO11 om 09.00 uur

VVS JO19 trapt om 09.30 uur af tegen FVV JO19.

De Meiden mogen naar Meij.
SV De Hercliden MO19 – VVS/BNC MO19 12.30 uur.

In de middag is het pas de beurt voor VVS JO17 die spelen in en tegen Farmsum JO17 om 13.30 uur.

De wedstrijd van VVS JO14 staat ook nog gepland maar of deze doorgaat is nog niet zeker.

Topscoorder van dit weekend is Tim Koetje hij scoorde er twee, verder is Jan Willem Breedijk met zijn doelpunt dichterbij René Dijksterhuis gekomen. Er zijn vier nieuwe doelpuntmakkers bij gekomen in de lijst en daardoor zitten nu we op 30 verschillende doelpuntmaker bij de senioren.

Topscoorder senioren competitie 23/10/2021
1 René Dijksterhuis 7
2 Jan Willem Breedijk 6 (+1)
3 Hielke Koning 4