VVS 75 jaar jubileum

💙 V.V.S. bestaat 75 jaar 💙
Ik wil alle leden, vrijwilligers, supporters, donateurs en sponsoren feliciteren met het 75 jarig jubileum van onze vereniging. Het is een eer om tijdens dit jubileum voorzitter te zijn van V.V.S. 75 jaar betekent veel geschiedenis. Te veel om op deze manier te noemen. Wel wil ik jullie meenemen naar het begin en het hier en nu.
75 jaar geleden is onze vereniging opgericht door dhr. Krajenbrink en dhr. Uiterwijk. Voor 5 gulden kon je lid worden van de vereniging. Er werd de eerste 4 jaar gevoetbald aan de Kromme Elleboog, daarna een tijdje in Midwolda. In 1958 wist Caféhouder H. Bolhuis een groot houten gebouw te kopen en ging men weer in Oostwold voetballen. Dit was aan de Klinkerstraat, waar het sportcomplex nog steeds gevestigd is.
Bij het oprichten van de club moesten er een aantal namen aan de KNVB worden doorgegeven. De namen die werden doorgegeven werden afgekeurd omdat er al een club met deze naam in het land speelde. De KNVB adviseerde V.V.S. aan te nemen, wat betekent Voetbal Vereniging Sparta. Maar omdat er al een voetbalvereniging Sparta in het land bestond, mocht de club alleen V.V.S. gebruiken.
Vandaag de dag hebben we de beschikking over twee speelvelden en een trainingsveld. Hebben we 7 senioren elftallen (vrouwen vrijdag, vrouwen zaterdag en heren zaterdag 1 t/m 5) en 7 junioren elftallen (JO9, JO10, JO12, JO13, JO15, JO17 en MO19). We groeien qua aantal leden ondanks de krimp, kleinere huishoudens en een veel breder aanbod van sport. Iets om trots op te zijn! Net als iedereen zijn inzet voor de vereniging de afgelopen 75 jaar. Met name de vrijwilligers! Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze vereniging en noodzakelijk om alles draaiende te houden. Bedankt voor jullie bijdrage op welke manier dan ook!
Aankomend weekend waren er tal van activiteiten gepland, maar helaas kan dit niet doorgaan vanwege het coronavirus. We gaan het zeker nog vieren, alleen is er meer duidelijkheid nodig om dit te plannen. Wordt vervolgt.
Wim Noor
Voorzitter V.V.S.