Verslag ZEC 2 – VVS 4

Uit naar Zandeweer-Eppenhuizen Combinatie, dat was al een poosje geleden Volgens mij toen Emmo Koetje op Jan Brinkman zijn voetbalschoenen de enige treffer scoorde in het 1e. Ook werd de wedstrijd toen gestaakt vanwege onweer en was Johannes Starke nog trainer en Hendrik Boer nog leider. Op naar vanmiddag, na een mooi toertochtje kwamen we aan op het complex. Een mooie gezellige kantine met op het ene moment ouderwetse keiharde houseknallers gevolgd door een mooie piratenballade. We starten als volgt; Mark-Jan op doel, achterin: Baco, Peter, Michael en Herwin. Middenveld: Johan, Bert en Joep. Voorin: Mihai, Jan-Willem, Jan Stam. Wissels: Jos en Hielke. ZEC is een jonge felle ploeg en zit er bovenop, wij moeten het meer van ons voetbal hebben. ZEC is in het begin beter en komt op voorsprong. Daarna beginnen wij goed te voetballen en krijgen mooie kansen. Door 2 mooie aanvallen maken we de 1-1 (Bert) en 1-2 (Johan). Het gaat allemaal prima, echter er is één probleem, de scheidsrechter fluit onbegrijpelijk raar. Je raad het al, alles van ZEC kan door en wij krijgen bij alle beslissingen tegen ook nog een grote mond terug van de scheidsrechter. Voorbeeld; Mihai (wordt ook uit wedstrijd geschopt) en Jan-Willem worden diverse keren hard geraakt in strafschop gebied, maar alles mag door. De eerste de beste overtreding van Jan Willem wordt direct beloond met geel (10 minuten er uit). In de 2e helft komen Jos en Hielke er in voor Michael en Mihai. We proberen het voetbal van 1e helft te continueren, maar van voetbal komt weinig meer. Jos speelt ongeveer de slechtste wedstrijd van zijn loopbaan (en dat is al 37 jaar….). Tevens gaan we ons steeds meer ergeren aan de scheidsrechter. Niet altijd terecht, maar heel vaak wel terecht, omdat hij totaal niet consequent fluit. Rampspoed volgt als snel in de 2e helft, alle beslissingen vallen in ons nadeel, Baco wordt er vanwege commentaar 10 minuten uitgestuurd, Jos kopt de bal in eigen doel en het wordt 2-2. Halverwege de 2e helft komen we er nog wel paar keer goed uit en na een fantastische counter maakt Bert de 2-3. Je hebt wel eens wedstrijden waar je gefrustreerd van het veld loopt en dit was zo één, want 10 minuten voor tijd is er een misverstand bij ons, speler van ZEC pakt de bal en schiet hopeloos op het doel, maar via een been van ons valt de bal toch achter de kansloze Mark-Jan. Op het eind wordt Herwin nog van achteren getorpedeerd, maar ook hier geen geel voor hun. Gelukkig hebben we na de wedstrijd gewoon weer lol, we vragen ons af wie de thuiswedstrijd van ons tegen ZEC wil fluiten en drinken natuurlijk ook ons drankje (of meerdere). Je probeert ook wel eens achteraf na te gaan waar het is misgegaan in deze wedstrijd, maar iedereen is het daar al snel over eens. We zijn uit de wedstrijd gefloten. Een scheidsrechter mag in beginsel geen invloed hebben op de wedstrijd, we tonen altijd onze respect en hebben in de regel altijd wel prima scheidsrechters. Deze van vanmiddag had hopelijk gewoon een slecht humeur, een slechte dag of 6 weken geen seks gehad. Een column van een speler van Middelstum op twee.nul gaf echter het antwoord, ook zij hadden hetzelfde probleem met ongetwijfeld dezelfde man.