Verslag VVSV’09 2 – VVS 4

VVSV’09-2 -VVS 4

13 oktober 2018 , de warmste 13 oktober ooit gemeten, de dag ook van naar later blijkt een historische overwinning van het Nederlands elftal op Duitsland met 3-0, en de dag van weer een legendarische pub quiz van Jeroen de Haan ,’s avonds in het lokale etablissement van Reumerman. Maarrr nog meer de dag dat de strijders van VVS 4 het opnamen tegen het 2e elftal van de gladiatoren van VVSV’09, domicilie houdend te Ulrum, en tevens koploper in de reserve 6e klasse R VVSV ’09 (Vol Vertrouwen Samen Verder) is een amateurvoetbalvereniging uit Ulrum, Nederland.

De club ontstond per 1 oktober 2009 als gevolg van een fusie tussen UVV ’70 uit Ulrum en SV Zeester uit Zoutkamp en was de voortzetting van het samenwerkingsverband sv De Marne, dat in 2006 voor de jeugd was gestart en in het seizoen 2008/09 ook voor de seniorenelftallen gold. De thuiswedstrijden werden op beide sportterreinen (sportpark De Kley, Ulrum en sportpark Toercamp, Zoutkamp) gespeeld. Op 14 maart 2014 richtten voormalige Zeester-leden de voetbalvereniging VV Zeester op, waarmee de fusie feitelijk ongedaan werd gemaakt. Na afsplitsing wordt er nog alleen op sportpark De Kley gespeeld

Bovenstaande geheel terzijde doch ter info..

Onze tegenstander van vanmiddag voetbalde op 65 km afstand en 54 minuten rijden. Wij zaten deze middag langer in den koets dan dat we het edele spel met de bal speelden. Er zat nog 1 tegenstander bij ons in de competitie welke nog verder weg is namelijk ST-Zeester /De Lauwers maar die hebben zich vanmiddag terug getrokken uit de competitie. Ik zag wel een beetje tegen de lange reis aan , maar eerlijk is eerlijk wie war’n der zo ,as je mor genog gesprekstof heb’m…en mit Kippie in auto zit’n…Het zit noamelijk zo..Kippie het vrouger daint bie Niestijl in Finnewold net n bedrief as Frans Hesseling zeg mor, was doar knecht en in dei houdoanighaid mos hai bie alle boer’n langs op t Hogelaand as ze barrel malheur had’n..Wie war’n Grun’n nog mor net deur richting Winsum op de N361 en joa man doar begon hai….Hai kon alle boer’n en wos nog precies wat hai doar aal repareert har , heule verhoaln had hai.

Zo wol tied wel om noatuurlijk en heulemoal toun aine zog in auto ofvraig woar UM veur stond, aal dei dorpkes op t Hoogelaand eindigen op UM dus dat mos een betaikenis heb’m ….niet gevreesd Kippie wist het…

~um of: een door water – sloot, geul, slenk – omsloten terrein (zie ook: ~ham) of: dorp, woonplaats (naar het Oud-Friese ‘hem’; ~um is de verkorte vorm daarvan)

Bovenstaande geheel terzijde doch ter info..

Om 14.00 uur arriveerden we in het pittoreske Ulrum naast de kartbaan , volgens mij was het voor iedereen de eerste keer dat ze hier moesten voetballen, samen 850 jaar ervaring en hier nog nooit gevoetbald , zo kom je nog eens ergens. Snel omkleden, alle spieren ingesmeerd met dikke klodders Tijgerbalsem, en met smekende ogen naar de leider kijken die toch snel met de opstelling moest komen…Leider dacht de spanning iets te breken voor de wedstrijd ,door Kippie even over UM te laten vertellen….dit werd niet door iedereen gewaardeerd…Peter’s betoog werd ruw onderbroken door iemand die al gapend riep of der al ’n opstel’n was ..daarbij zittend op de bank, z’n lange benen halverwege de kleedkamer en z’n buik duidelijk zichtbaar onder het prachtige blauwe shirt (was nait netjes Jos) J

Goed de opstelling dus , Jeroen in de goal , Joep, koos, Peter en Herwin achterin . Middenveld met Johan , Jos en Jan voorin waren Michael king , Jan-Willem en Frank te vinden. Wissels Baco ,Sudder en Jan Stam. Kader bestond uit Brinkman en Koetje. Nog een noemenswaardig detail ..Toeschouwers Andrea van Baco ,Mihai en Henk Tuin. Niet aanwezig Janet , Gea en Lenie .

We begonnen super aan de wedstrijd , al in de 1e minuut kreeg JW een reuzenkans maar produceerde een enorme vuurpijl ipv de 0-1.

3e minuut van de wedstrijd een mooie aanval van ons…JW geeft voor vanaf links en gelegenheids rechtsbuiten King staat paraat om de 0-1 aan te tekenen.

De torhyme klonk uit de box en VVSV mocht aftrappen, de mannen van VVS waren nog in feeststemming, Jeroen had nog een enorme reflex maar kon de 1-1 niet meer voorkomen.

Dat was wel even een dompertje…de neusjes moesten even weer de goede kant op en dat lukte. Zo ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd met een licht overwicht voor ons wat in de 12e minuut resulteerde in de 1-2 door JW na een assist van Johan. Frank scoorde in de 18e minuut, helaas voor hem geen goal maar een lichte hamstring blessure. Geen risico dus wisselen en douchen ,Jan Stam was zijn vervanger.

In de 21e minuut kon de box weer aan want JW liet de 1-3 aantekenen op aangeven van torenkraan Johan. Beide ploegen lieten hierop kansen liggen om de score uit te breiden dan wel dichterbij te komen . De keeper van VVS 4 liet zien dat ie nog de beschikking had over uitstekende reflexen en redde enkele keren zeer bekwaam.

Thee en voor de liefhebber een peukje met een 1-3 voorsprong. Toch even wisselen Koos eruit en Jan Drewel ook ,voor Sudder en Baco. Jan werd ass scheids.

Het was een wedstrijd van net niet…mooie aanvallen maar dan net niet goed genoeg in de afwerking, toch scoorden zij in de 7e minuut na rust de 2-3 na slecht verdedigen van ons. De reactie van ons volgde in de 15e minuut JW

scoorde na aangeven van broer. Even later een vrije trap van hun op een meter of 20 van de goal ,hij word schitterend genomen ,maar de redding van Jeroen is nog fenomenaler , hij tikt de bal met een geweldige zweef uit de kruising. Was wel even een momentje hoor…old skool.

Toch moet hij capituleren in de 25e minuut , uittrap van hun keeper …Baco heeft last van de zon en timed helemaal verkeerd ,de spits van hun is er als de kippen bij , laat de bal 1 x stuiteren en schiet de bal fenomenaal achter Jeroen 3-4.

Word het toch nog weer spannend…Maar we geven niet op en in de 35e minuut scoort JW z’n vierde van de middag op aangeven van Jan, 3-5.

Nu is het verzet gebroken en worden de ruimtes groter en helemaal niet meer te belopen. We krijgen nog enkele goede kansen maar vooral Johan heeft pech in de afronding vanmiddag.

Toch bolt het net van VVSB nog 2x in de eindfase , JW maakt zn 5e van de middag na aangeven van Johan , en Johan laat ook Michael nog een keer juichen 3-7.

Doelpuntenkoning van vanmiddag was Jw , assistenkoning van vanmiddag was Johan, meest blije koning was Michael.

Prachtige middag gehad in Ulrum met een prachtig team!