Verslag VVS 5 – WVV 4 (26-09-2020)

Zaterdag 26 september 2020, half drie aan de “Klinkerdôme”.

Mooi dat we weer kunnen voetballen, het seizoen is nu 3 weken oud voor ons. De bekerwedstrijden vinden we welletjes en oefenwedstrijden zijn lastig te vinden.

De eerste 2 wedstrijden zijn door ons gewonnen, maar ook door onze tegenstanders ruim gewonnen.

Vanmiddag dus een heuse topper in de kelderklasse.

Toch zit er wel wat verschil in de teams. Bij ons regeert de kale kop, meestal een indicatie dat we op leeftijd zijn.

Inmiddels voor minstens 50% van ons team al richting of boven 50 jaar. Onze tegenstander kennen we eigenlijk niet zo goed. Wij kennen W.V.V. natuurlijk wel, maar vorig jaar speelden we tegen hun 2e en het jaar daarvoor tegen hun 3e ook wel trés genoemd. Nu dus tegen de jonkies van het 4e.

Dit blijkt een vriendenteam te zijn met een aantal zeer leuke en goede voetballers. Er lopen een paar tussen die met gemak 6 klassen hoger kunnen. Maakt niet uit, we kijken wel waar het schip strand.

In de voorbereiding op de wedstrijd valt al op dat W.V.V. (spelers en aanhang) in grote getale zijn gekomen en het bier gaat ook al vroeg rond. Bij het betreden van het veld zie je ergens al een soort gemakzucht bij de tegenstander. Inderdaad is ons kale uiterlijk en bijbehorend (bier)buikje een onderschatting waardig. Pas in het veld merken onze jonge tegenstanders dat we voor ons leeftijd redelijk fit zijn en ook nog een balletje kunnen trappen.

We zijn zeer verheugd dat er voor het eerst weer 2 Roemenen aanwezig zijn, namelijk Mitu en Boggy. De Roemenen waren in 2020 nog niet op de Klinkerdôme gesignaleerd. Natuurlijk was er de winterpauze en brengen ze dan met familie door, maar toen kwam de eerste Corona-golf, vervolgens zomerstop en later een andere werkkring. Blij verrast waren we dat ze helemaal uit Den Bosch waren gekomen voor een potje voetbal.

Aanvoerder Herwin kiest na de toss standaard dat wij 2e helft richting kantine voetballen en ook vandaag starten wij op die manier. We beginnen als volgt: Jeroen (op de goal), achterin: Erwin, Koos, Mitu en Herwin. Middenveld: Joep, Jos en Frank. Voorin: Stef (Richard), geleend van het 4e, Jan Willem en Marvin.

Wissels: Boggy, Martin, Bert en Michael (tevens eerst vlaggenist). Supporters en geblesseerd, Baco en Johan, afwezig: Mihai en Peter.

De wedstrijd zelf begon voor ons prima, zoals gedacht en ook ondervonden kregen wij veel ruimte om te voetballen. Aan de andere kant zagen wij ook wel dat de tegenstanders behoorlijk snel waren en ook goed konden voetballen. Met de ruimte die wij kregen gingen wij het beste om. Meestal volgens een vast principe, bal uit de achterhoede naar het middenveld, vervolgens passen naar de voorhoede en dan afwerken.

Na 5 minuten stond zodoende 1-0 op het fictieve scorebord. Jos ontving de bal uit de achterhoede, pass over de verdediging heen van W.V.V. en Jan Willem scoort.

Na 10 minuten, bijna een kopie, met wel een beetje gelukt. Bal komt weer uit de achterhoede, Jos doet een lange bal op Stef, keeper/verdediger trapt er naast en Stef werkt beheerst af. De 2-0 is een feit.

Na 20 minuten eigenlijk zelfde weer, nu komt de bal uiteindelijk bij Marvin, die bedient Jan Willem en die kapt en draait goed en schept de bal in de bovenhoek, dus 3-0 bij ons.

Het lachen en ongeloof was er toen ook wel af bij W.V.V. Er kwamen een paar wissels in en daarna begonnen zij te voetballen. Het tempo ging omhoog en het werd voor ons tegenhouden en achter de man aan hollen.

Het duurde ook niet lang of het werd 3-1 door een goede aanval van W.V.V.

Even later was ook al 3-2 door een knal die je niet vaak ziet in de kelderklasse.

Een foute afspeelpass bij ons kwam voor de voeten van een W.V.V.-er en die bedacht zich niet en vanaf ongeveer 25 meter kiezelhard onder de lat. Iedereen kansloos en deze viel eigenlijk niemand te verwijten, een geweldige goal!

Tenslotte kwam vlak voor rust de grote smet op deze wedstrijd. Mitu probeerde bij de achterlijn een bal weg te schoppen en werd daarbij ongelukkig geblokt. Mitu bleef liggen en dat zijn we niet van hem gewend, hij is een Roemeen met een hoge pijngrens en zo sterk als een beer.

“It’s broken” zei hij direct. Daar waren wij niet van overtuigd, maar na geruime tijd en zeer goed en deskundig handelen van Patrick (tevens scheidsrechter) bleek Mitu toch gelijk te hebben.

Scheenbeen gebroken (we hebben de foto’s nog) en einde oefening dus voor Mitu. Doordat zoiets altijd lang duurt, de hele behandeling, wachten op ambulance (met Roemeens sprekende personeel!!) was het al 16.00 uur voordat de rust voor de scheidsrechter in ging.

We hebben in de kleedkamer overlegd of we verder gingen of niet. Zo’n blessure, de gevolgen, de gedachten eraan, het heeft toch impact voor ons als medespelers. We spelen ook al minstens 3 jaar samen met Mitu.

In de kleedkamer hebben we als team besloten daarom niet verder te spelen. Derhalve staking met een 3-2 voorsprong voor ons.

Helaas voor W.V.V., maar het is even niet anders. We moeten in de nabije toekomst toch ook maar kijken in hoeverre wedstrijden als gevolg van Covid-19 nog allemaal doorgaan.

Laten we hopen op een goed vervolg van het seizoen!