Verslag VVS 5 – Damacota 2 12-09-2020

5 heeft aan een uur genoeg tegen dartele veulens van Damacota
Eindelijk weer de wei in op 12 september ’20 om onze eerste competiewedstrijd te spelen sinds ergens in april ofzo denk ik.
VVS beschikt dit seizoen over maar liefst 6 senioren elftallen , waar we als vereniging natuurlijk retetrots op mogen zijn.
5 heren teams en 1dames team . de A-ers zijn doorgeschoven en vormen VVS 3 , VVS 4 is VVS 4 gebleven en VVS 3 van vorig seizoen is VVS 5 geworden,mooi man veur zo’n schietdeurpke.
Het zijn natuurlijk rare tijden waarin we leven en dan is voetballen met je team echt een uitlaatklep .
Bij het 5e is er niet veel veranderd behalve dat we niet meer de beschikking hebben over onze roemenen. Zij werken in andere delen van het land of in het buitenland.
Even het elftal bij langs..
Jeroen…topfit minus 17 kilo and still counting . Respect !
Michael..minder fit..en op eigen verzoek grensrechter om meters te maken.
Baco…7 kilo gegroeid want gestopt met roken.Goud bezig!
Koos ..Afgelopen week getrouwd en Abraham geworden…haar de vel’n der bie hang’n noa de huwelijksnacht zei hij en mos drei doage blus’n mit Hertog jan. Meneer en Mevrouw Boven nogmaals van harte gefeliciteerd en veul geluk en loifde tou wenst noamens VVS 5.
Herwin…stille kracht van VVS , aanvoerder , ainigste van t viefde ‘dei ook combain’n kin en uiteraard ook dit seizoen weer loider, want zien boukje is nog noit vol.
Geert-Jan stam …Joep , de nestor van de ploeg ,bienoa 70 maar nog zo ongeloofelijk fit loopt menigeen er nog af. Mos wat minder proat’n…
Martin …heeft de genen van z’n vader en ook topfit..90 minuten voorop in de strijd
Bert…de stylist van ons elftal, denkt dat iedereen net zo gemakkelijk voetbal als hij en dat zorgt geregeld voor aparte situatie’s . Lijfspreuk “ teeg,n wel mot’n we eigenlijk vanmiddag”..
Jos…Hrubesch …overal inzetbaar , zeurt nooit ,altijd een 7, groot innemer van gerstenat .
Johan..heerlijke voetballer om in je elftal te hebben , leest het spelletje, en misschien wel de grootste liefhebber van de 3e helft. Gezelligheidsdier.
Jan Willem.. nog altijd een topspits en nimmer verzagend . Pain in the ass voor de tegenstander. Wil weer op de kar.
Frank oehooooii… mits fit een heerlijke speler om in je team te hebben , altijd 100% inzet. Geniet elke wedstrijd van Billie FM op de 100.00.
Peter…Kippie.. Bron van onrust maar elk team zou een speler als Kippie moeten hebben. Ligt zeer goed in de groep, late leerling qua voetbal maar echte teamplayer.
Erwin..nieuw bij de groep maar zeer welkom , echte verdediger.
Marvin…ook nieuw en zeer welkom, technische middenvelder.
Henk…meter , Manager bruin fruit en derhalve een niet te onderschatten functie, tevens een zeer gewaardeerd barman.
Eerste wedstrijd was dus thuis tegen Damacota 2, doar luip’m gain’t in van boov’m de 25 joar..we konden dus vol aan de bak. Er waren 15 speelgerechtigde spelers, Jos ,Peter en Marvin begonnen als wissel en Michael liep met de fahne.. Die andere elf stonden dus basis.. scheidsrechter van dienst was Jelis van der Laan die een prima partij floot en een mooie zaterdagmiddag had.
Aangezien het de eerste wedstrijd was hield ik rekening met het ergste ,ballen die op de goldhoorn , klinkerstraat , margrietstraat of Oosterweg zouden belanden , maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit reuze meeviel.
Wel gingen we mee in het hoge tempo van Damacota en dat kwam ons spel niet ten goede ,erg onrustig en veel foute inspeel passes teisterden ons netvlies de eerste 10 minuten. Qua loopvermogen moesten we het afleggen dus kwam het op ervaring aan . Gelukkig werd dat opgepakt en dat resulteerde in de eerste speldeprikjes van ons .
In de 15e minuut opende martin de score na een mooie aanval . Onze eerste goal was een feit. Het was een leuke “bandige “ pot voetbal tegen een sportieve tegenstander die er bij vlagen erg snel uitkwam en Jeroen een paar keer tot handelen dwong. Dapper hield hij stand.
Aan de andere kant was Frank er na een afgeslagen bal er als de kippen bij om de 2-0 op het scorebord te zetten na een half uur spelen.
Johan moest na een rare val het strijdtoneel helaas verlaten en Jos kwam hem vervangen.
Met een 2-0 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht .
Erwin en Herwin gingen eruit en Marvin en Peter kwamen er in.
Even een kwartiertje om weer op krachten te komen , de verbeterpunten noemen , thee en voor een enkeling een peukje.
Van der laan floot voor de 2e 45 minuten en het wedstrijd beeld ontvouwde zich net als de 2e helft. Hoog tempo kansen voor beide teams en uitblinkende Keepers aan beide kanten. Jeroen had prachtige reddingen en keepte als van Beveren in z’n beste jaren. Jan-willem voetbalde voor het eerst met lenzen en zei ; ‘misschien scoor ik nu wel..” het bleef inderdaad bij misschien deze middag. Mooie opgelegde kansen waren niet aan hem besteed vandaag . Maak jullie geen zorgen ,komt vanzelf was zijn reactie. Daar vertrouwen we blindelings op.
In de 55ste minuut was het wel raak , Frank maakte z’n 2e goal van de middag op aangeven van jan -Willem en wij kwamen op een veilige 3-0.
Het slot akkoord was voor de jongens van Damacota , zij maakten na een snelle aanval 3-1 in de 75ste minuut.
Voor ons werd het nog een kwartiertje billenknijpen met een aandringend damacota.
Hier werd het verschil in leeftijd en conditie toch wel zichtbaar, maar gelukkig hielden we stand en sleepten onze eerste overwinning uit het vuur. Zwaar bevochten maar uitendelijk een terechte uitslag in een overigens zeer sportieve pot voetbal.
Na de wedstrijd in de kleedkamer een heerlijke hapjesschaal gehad van koos. Dat is eigenlijk ook wel voor herhaling vatbaar zoiets..’n schoale mit gevulde aier en pinke.
Mooi dat het eindelijk weer begonnen is, blij dat ik er weer bij mag zijn , hopend op een prachtig seizoen met z’n allen , en dat geldt uiteraard voor alle elftallen!
Prachtige vereniging dat VVS!