Verslag VVS 4 – Poolster 3

Deze middag mochten wij thuis aantreden tegen Poolster, over het algemeen duidt men met de term poolster een ster aan die zich in één van de hemelpolen bevindt. De ster Polaris is de poolster voor de noordelijke hemelpool. Maar wij hoefden niet tegen een ster te voetballen en al helemaal niet tegen sterren, maar tegen een voetbalploeg uit Spijk.

Deze voetbalmiddag hadden we een aantal afwezigen door verschillende omstandigheden. Koos, Johan, Frank, Baco en Jeroen waren de afwezigen. Gelukkig was er deze middag wel een Roemeen extra, een keeper van de A-ers en twee jongens van het derde die er voor zorgden dat we konden spelen.

Nadat Jan Brinkman de euro’s verzameld had en we allemaal aanwezig waren, zijn we ons gaan omkleden en maakte onze leider Herwin de onderstaande opstelling bekend:

Doel: Mitchel

Verdediging: Joep Stam, Peter Boven, Joep Imminga, Herwin Broesder

Middenveld: Bert Brader, Jos de Haan, Jan Drewel

Voorhoede: Mihai, Jan-Willem Breedijk, Jan Stam

Wissels: Michael, Danny, Marian

Grensrechter: Michael/Jan Stam

Materiaalman: Jan Brinkman

Scheidsrechter: Patrick Oudekerk

Nadat we warm gelopen hadden op het trainingsveld konden we nog even de bal rond laten gaan op het tweede veld waar net de wedstrijd van JO-19 was afgelopen. Het veld was deze dag al door meerdere elftallen bespeeld en dat was ook te merken, het was een hobbelig en zwaar veld. Maar dat maakt voor de jongens van het vierde niet uit want we begonnen de wedstrijd goed en hadden geen last van het veld. Sterker nog, we startten de wedstrijd gewoon harstikke goed, we hadden de tegenstander direct al onder druk en dat leidde al tot een paar kansjes die er nog niet ingingen. Er werd door de tegenstander ruimte weggegeven waarin wij goed konden voetballen, het lukte ons daardoor ook om regelmatig de bal rond te laten gaan en via de zijkanten zelfs tot voorzetten te komen. Dit resulteerde echter nog niet in doelpunten. Na twintig minuten te hebben gespeeld lukte het ons om wel te scoren. Nadat Jan-Willem de bal aangespeeld kreeg door Jos draaide hij open, gaf een splijtende paas door het hart van de verdediging op Jan Stam die de bal een aantal passen meenam en verwoestend uithaalde en het net van het doel liet bollen, fantastische goal! 1-0 We bleven Poolster onder druk houden en dat gaf achterin ook de mogelijkheid om wat hoger op te spelen en zo haalde Joep Imminga het in zijn hoofd om mee te komen naar voren en hij wist ook nog te scoren; 2-0.

Tijd voor een bakje thee en wat lekkers erbij, Emmo had voor deze Sinterklaaseditie gezorgd voor banketstaven die hij ons presenteerde, er werd zowaar zelfs met pepernoten gestrooid. Al met al zat de stemming er goed in, mede door de 2-0 voorsprong die we hadden op Poolster. We werden na deze actie tot de orde geroepen en kwamen weer in de concentratie die we nodig hadden om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. ‘Het gaat harstikke mooi jongens, maar we gaan wel wisselen’ was de welbekende kreet, de hele linkerflank moest er deze keer aan geloven. Herwin, Jan en Jan werden gewisseld voor Michael, Marian en Danny.

De tweede helft begon en wij dachten dat we wel door konden gaan zoals we de eerste helft gevoetbald hadden, maar dat viel tegen. Redenen daarvoor zijn soms moeilijk te vinden, maar deze keer lag het aan meerder factoren. Een aantal nieuwe mensen die in moesten stappen in een goed draaiend elftal, wat overigens altijd lastig is, maar nu ging het om een speler die nog nooit met ons had gevoetbald én om iemand die voor een groot deel afhankelijk was van de ballen van diegene die voor het eerst met ons meedeed. Tweede reden is, zoals we vaker constateren, dat we allemaal ouder worden en in het verloop van de tweede helft onze energie een beetje verspeeld hebben. Toch lukte het ons wel om een aantal keer tot combinaties te komen waar ook wat kansen uit ontstonden. Zo liet Mihai, die na een goede actie van Jan-Willem, oog in oog met de keeper kwam te staan een opgelegde kans liggen. Toch wisten we nog een goal te maken in de tweede helft, het was Jan-Willem die vanaf randje zestienmeter de bal in de verre hoek, binnenkant paal binnenschoot. De scheidsrechter van deze middag had het op een gegeven moment ook wel gezien en floot de wedstrijd af en konden we onze voetbalschoenen afkloppen en gaan bierdrinken.