Verslag VVS 4 – Onderdendam 2

Eindelijk de winterstop is voorbij, dat betekent dat de voetbaltas weer uit de kast gehaald kan worden. Handdoek, wit broekje, sokken en voetbalschoenen erin en gaan richting de kantine, waar we om 13:45 aanwezig moesten zijn. Brinkman stond gebruikelijk al klaar om als een bedelaar een eurootje te innen voor de shirtjes wassen. Allereerst een kopje koffie kopen in de kantine. Intussen druppelen de rest van de teamspelers binnen. Jan Willem was om 14:00 van huis gegaan ( te laat dus), maar had een sterk verhaal, hij kon nog net op tijd komen want er stond zoveel wind deze middag dat hij op de fiets de tijd kon inhalen.
Zwiers was ook weer van de partij, was weer hersteld van een langdurige blessure. Drewel had zich afgemeld vanwege een spierscheuring. Jos had donderdag in de groepsapp aangegeven dat hij geblesseerd was aan z’n enkel, maar was toch van de partij vandaag. Ook onze Roemeense vrienden waren er weer bij, die ons kwamen versterken tegen de gasten uit Onderdendam. Deze team had ons in de uitwedstrijd verslagen met een 6-2 uitslag, wat natuurlijk voor een revanche moet leiden. Bijna iedereen was inmiddels aanwezig (Michael nait), dus we konden ons gereed maken in de kleedkamer en in de tussentijd de opstelling aanhoren van assistent leider Herwin, Emmo was namelijk iets verlaat. De volgende opstelling hadden de leiders bedacht. Mitchell in de goal, Peter, Koos, Jos en Herwin achterin. Middenveld, Joepie, Johan en Bert en voorin Mihai, Jan Willem en Frank. Met deze elf zal worden gestart, wissel stonden Baco, Maryan en Joep I. Tijdens de warming-up viel het al op dat de kwaliteit van het veld niet al te best was en ook de koude harde wind een moeilijke en zware beproeving zal worden. Gebruikelijk aanschouwen we onze tegenstander, die trouwens met een leuke kleur tenue speelden. Ons viel op dat er een paar jonge, (meestal snelle gasten), aanwezig waren en een boomlange spits. Ook een oud VVS-speler, het was Leon Engelage, die blijkbaar bij deze club is gaan voetballen. Het is 14:30 dus de wedstrijd kan beginnen. Eventjes wennen aan het veld en de stormachtige wind, starten we goed aan deze wedstrijd. Vanaf begin hadden we al enige kansen gecreëerd. JW en broer Johan waren al dichtbij een treffer, maar het was Jos die de openingstreffer maakte. Een lange haal vanaf de 16 meter, waarbij de bal in de kruising belandde, prachtige goal! Dit gebeurde na een kwartier spelen. De tegenstander was daardoor blijkbaar aangeslagen, want al vrij snel daarna wist Bert te scoren. Een geplaatste schot in de verre hoek. Onderdendam keek dus al snel tegen een 2-0 achterstand aan, een penalty volgde daarna, door een ongelukkig overtreding in de strafschopgebied. JW was doeltreffend en maakte de 3-0. De lange spits van Onderdendam wist voor de rust een tegentreffer te maken. Hij was al een paar keer gevaarlijk geweest, zodra een lange bal over onze verdediging werd gepassed, was hij niet bij te benen door onze verdedigers. Schoten op de goal gingen weliswaar over of naast, maar onze verdediging moest op zijn hoede zijn. Vanuit een Corner wist hij voor de rust alsnog te scoren wat de spanning in de wedstrijd terug bracht. Scheidsrechter Ouderkerk floot voor de rustpauze, zodat we ons konden opwarmen aan een kopje thee. Emmo besloot de volgende spelers te wisselen. Jos, Joepie en Herwin werden vervangen door Joep, Maryan en Baco. Er werd ondanks de harde wind goed gevoetbald volgens onze leider en hij adviseerde om zo door te gaan. De tweede helft is begonnen en al snel leek de wedstrijd te zijn beslist. JW bracht de score op 4-1. Maar door geklungel in onze verdediging wist Onderdendam de score terug te brengen tot 4-2. Het was weer die lange spits al koppend te scoren, Baco en Mitchell konden dit helaas niet voorkomen. Dit was overigens de laatste goal die we deze middag tegen kregen, want de gebroeders Breedijk wisten in een vlot tempo de score uit te breiden. Dat een schot op goal niet altijd hard hoeft gaan om tot scoren te komen hebben de Breedijk bewezen. Tot drie keer toe wisten ze de keeper te frustreren met een zacht geplaatst schotje. Ook onze Roemeen maakte een oogstrelende goal, een omhaal die via onderkant lat erin ging. De score liep op tot 9-2 wat uiteindelijk de einduitslag was. Onder een genot van een biertje hebben we geproost op deze overwinning.

Uitkijkend naar de volgende wedstrijd tegen Meedhuizen, wie weet weer een overwinning?