Verslag VVS 4 – Omlandia 4

Een inhaal wedstrijd op maandagavond, bijzondere dag maar het moet maar.

Wij zijn koploper en doordat de concurrentie punten verliest kunnen we zomaar kampioen worden. We moeten dan wel zelf blijven winnen.

Bij een doordeweekse wedstrijd weet je nooit waar de tegenstander mee komt, trouwens ook niet bij ons: afwachten wie er allemaal kan.

De beide leiders hadden 14 man op papier: Koos, Jan S, Jos, Jan Willem, Herwin, Peter, Joep, Mihai, Mitu, Bert B, Mitchell, Stefan, Martin en Traian.

Frank had op het laatste moment afgezegd, Jan D, Michael en Johan op de tribune met lichte blessures.

Wissels de eerste helft: Traian, Martin en Stefan.

Scheidsrechter Luc Leenknegt fluit voor de aftrap en daar gaan we. We creëren een licht veldoverwicht, maar Omlandia komt er af en toe gevaarlijk uit via de vleugels. We zijn bang voor een tegengoal, maar gelukkig is onze verdediging attent genoeg. De grootste kansen komen voor ons en na 15 minuten is het Mitu die de 1-0 op het scorebord zet. Wij blijven gevaarlijk en krijgen diverse kansen, maar het duurt tot de 23e minuut voor er weer gescoord wordt. Een aanval over links wordt onderbroken, de bal blijft wat heen en weer gaan, komt toch weer voor de goal en Jan S poeiert de bal in de goal: 2-0. Zo krijgen we diverse kansen nog in de eerste helft, maar de afwerking is te wild en te onnauwkeurig waardoor het bij de rust nog 2-0 is.

Er wordt gewisseld na de rust en het is nog onzeker of we de voorsprong kunnen blijven houden. Omlandia combineert beter en zorgvuldiger en we krijgen het steeds moeilijker. In de 6e minuut na rust krijgen we echter een vrije trap iets buiten 16 meter en Jan Willem neemt plaats achter de bal. Met een heerlijk bekeken boog krult hij de bal over de muur en de keeper heen: een prachtige goal – 3-0.

Dit zou tot iets meer rust in ons spel moeten leiden, maar het gebeurt niet. Omlandia blijft goed combineren en na een poosje komt de tegengoal: de bal kan niet goed weggewerkt worden en na een scrimmage krijgt iemand van Omlandia de bal voor de voet en is het 3-1. Kort daarna wordt een onhandige actie van een onzer verdedigers door de leidsman bestraft met een penalty en is het plots 3-2. De spanning neemt toe: gaan we punten verspelen? Gelukkig wordt het 4-2 door Martin na een mooie combinatie met Stefan. Nu is het wel gespeeld en de drie punten worden voor ons.

Nog 2 wedstrijden te gaan: 18 mei naar Ezinge en 25 mei ontvangen we VVSV. Een zinderend slot van de competitie.

Verslaggeving: Jan Drewel