Verslag VVS 4 – Middelstum 4

27-10-2018 VVS 4 – Middelstum 4

Op de laatste zaterdag van oktober stond onze 2e thuiswedstrijd gepland. Er moest vandaag gespeeld worden tegen Middelstum 4. Op de donderdagmiddag voorafgaand aan deze zaterdag zijn alle velden van ons sportpark bezand. Hier konden we donderdagavond al even aan wennen tijdens onze wekelijkse training. Ook veld 2 waar wij op mochten spelen was voorzien van zand, dit was er al enigszins wat ingeregend door de neerslag welke was gevallen.

Wie waren er allemaal deze zaterdag: Mitchell stond in het doel; Bert (H), Koos, Peter en Herwin waren de verdedigers; Jos, Bert (B) en Joep stonden op het middenveld; Jan-Willem, Jan (S) en Mihai waren de aanvallers; Johan wissel net als Michael, maar die was grensrechter de 1e helft.

De tos werd verloren, Middelstum koos ervoor om van helft te wisselen. En mocht VVS dus aftrappen, nadat scheidsrechter Zwiers het beginsignaal had gegeven.

Middelstum speelde met 2 spitsen, hierdoor was het voor ons even zoeken naar wie bij welke tegenstander ging staan. Dit ging in de beginfase van de wedstrijd niet geheel vlekkeloos. Maar het was toch het VVS die als eerste gevaar stichtte voor het doel van de tegenstander. Maar het was toch Middelstum dat weer enkele vrije spelers kon vinden en zij werden dan ook weer gevaarlijk. Met een corner als gevolg, er werd nog gecoacht scherp zijn. Maar er gebeurde van onze zijde niet veel, zeg maar rustig niks om de bal uit te verdedigen. Zo werd het na 15 minuten 0-1.

Wij moesten ons herpakken, dit gebeurde ook. Ook wij kregen kansen om de gelijkmaker op het scorebord te laten aantekenen. Dit zou gebeuren maar dit duurde nog wel even, ondertussen werd Middelstum zo nu en dan ook nog eens gevaarlijk. Het was Jan-Willem die het net deed bollen na één van onze gecreëerde kansen, zo werd het dus 1-1. Deze stand was ook de ruststand.

Tijdens de rust werd er nog even benadrukt dat het eigenlijk niet eens zo slecht ging. Als iedereen zijn man houd en rustig blijft spelen zou het wellicht allemaal wel goed komen deze middag. Er werd ook nog even gewisseld, Jan-Willem maakte plaats voor Johan en Joep nam de taak van Michael over.

In de beginfase het 2e bedrijf waren de ploegen nog steeds aan elkaar gewaagd. Dit leverde mogelijkheden op voor beide goals, al was het toch de keeper van Middelstum dit het vaakst in actie moest komen om zijn doel verder schoon te houden. Dit lukte ten dele, het was Mihai dit kon scoren uit een assist van Johan, 2-1. Middelstum kreeg een goede mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen door middel van een te nemen vrije trap. De bal ging in het doel, een goal? Nee, er was buitenspel geconstateerd door de grens- en scheidsrechter. Zo bleef het dus nog steeds 2-1.

Niet veel later werd Middelstum weer gevaarlijk de bal leek het doel in te gaan, maar met een goede reflex van Herwin werd deze net voor de lijn weer het veld in gewerkt. Zo had het dus in enkele minuten dus ook maar zo 2-3 kunnen zijn. Gelukkig was dit niet het geval en maakten wij de beslissende goal 5 minuten voor tijd. Het was weer Mihai die kon scoren uit een assist van Johan. In de allerlaatste minuten van de wedstrijd was het Johan die de 4-1 kan laten aantekenen op aangeven van Mihai. Zo werd deze sportieve wedstrijd met 4-1 gewonnen.

Volgende week zijn we vrij, dit omdat Zeester/De Lauwers 3 zich terug getrokken heeft uit de competitie.

Herwin Broesder.