Verslag VVS 4 – Meedhuizen 2

Zaterdagmiddag 16 februari 2019, een mooie zaterdagmiddag tegen een pittige tegenstander. Onze 2e wedstrijd van het prille jaar, maar de wedstrijd van vorige week was ons goed bevallen en we zijn goed uit de winsterstop gekomen ondanks dat onze trainingsopkomst nog wel wat beter kan.

Tegen Meedhuizen 2 hadden we al een poosje niet meer gewonnen. Veel jonge jongens die ook nog goed kunnen voetballen. De heenwedstrijd hadden we vrij kansloos met 7-2 verloren, maar we misten toen ook nog wat spelers. Nu misten we Johan, Frank en beide Jannen. We kregen echter hulp van een nieuwe Roemeen, Nieko en Derk. Michael ging de hele wedstrijd vlaggen.

We starten als volgt; Michtell op doel, achterin: Baco, Peter, Koos en Herwin. Middenveld: Jos, Marian en Joep. Voorin: Mihai, Jan-Willem en Bert. Wissels: Nieko, Derk en Traian.

Meedhuizen 2 kan qua punten bovenaan komen en heeft ook een goed team, tevens hebben ze een grote selectie. Na een afwachtend begin komt Meedhuizen er goed uit, bij ons wordt er achterin niet goed ingegrepen en dan staan we na 5 minuten met 0-1 achter.

Meedhuizen is sterker en wij hebben moeite om in ons spel te komen. Bij één van de weinige keren dat de bal in de buurt van hun keeper komt wordt hij afgejaagd en de bal wordt niet goed verwerkt. De bal komt op het middenveld terecht waar Jos de bal in één keer met links op pantoffel neemt en van een meter of 22 scoort in het lege doel.

Na deze 1-1- komen we wat beter in ons spel, alhoewel Meedhuizen de bovenliggende partij blijft. Na een half uur breekt er iemand op de zijkant uit en Koos is te laat en wordt terecht met geel en dus 10 minuten er af gestuurd. Met 10 man proberen we de boel tegen te houden. Bert gaat ook op middenveld spelen en dit spelletje met 2 spitsen bevalt ons goed.

Het voetbal van ons wordt beter, Koos komt er weer in en net nadat we denken de boel onder controle te hebben krijgt Meedhuizen een terechte pennel. Herwin was even flauw van zijn Roemeense tegenstander en raakte alles behalve de bal. De pennel werd onberispelijk raak geschoten en Mitchell kon er net niet bij. Op slag van rust krijgt Mihai nog een goede kans, maar helaas blijft het 1-2 met rust.

Leider Emmo is overtuigd van ons spel en wij gaan in de 2e helft verder met ons 4-4-2 systeem. Nieko komt er in voor Peter, Derk wordt laatste man ipv Koos en Mihai wordt gewisseld voor Traian. De organisatie staat goed en Meedhuizen wordt niet meer gevaarlijk.

Wij worden wel steeds gevaarlijker en krijgen een paar mogelijkheden en corners. Uit één van deze corners wordt attent gescoord door Bert en het is 2-2.

Dit is voor Meedhuizen weer het sein wat aanvallender te worden, echter ondanks hun jeugdige leeftijd blinken ze ook niet uit in conditie (en ook niet in tactiek). Wij zijn steeds dreigend in de counter. Na 70 minuten komt Jan Willem aan de bal en draait langs een paar tegenstanders, zijn schot vliegt mooi in de bovenhoek, 3-2 voor ons.

Nu moet Meedhuizen komen en dat doen ze ook. Met veel wilskracht, goede organisatie en geluk blijven we overeind. Uit weer één van onze altijd gevaarlijke counters maakt Jan Willem in de laatste minuut de 4-2 na een mooie assist van Marian.

De punten blijven in Oostwold en wij melden ons ook weer in de top van deze spannende klasse. Dank aan ons sportieve tegenstander en het arbitrale trio.