Verslag VVS 4 – FC LEO 3

16 december 2018: een inhaalprogramma waarbij wij als VVS 4 de eerder uitgestelde wedstrijd tegen FC LEO 3 moeten spelen. Eerder had de tegenstander afgezegd vanwege te weinig spelers.

Op donderdagavond leek het bij ons ook heel ongunstig qua aantal spelers: Bert Heikens, Jos de Haan en Frank Zwiers geblesseerd, Jeroen de Haan, Jan Stam, Bert Brader en Mark-Jan Nomden afwezig.

Gelukkig wisten onze leiders het vereniging breed op te lossen: Jurjen, Mischa en Nick kwamen ons helpen, waardoor we op 12 man kwamen. Na de rust zouden de A-junioren Dennis en Derk ons helpen.

Nu afwachten of het 3e elftal van FC Leens En Omstreken ons komt bezoeken. Even na 14.00 uur: jawel – daar komen ze aan! We kunnen voetballen.

Scheidsrechter vandaag Klaas Drewel, waardoor er vandaag zomaar 3 Drewels in het veld staan.

Assistent scheidsrechter 1e helft Mischa, tweede helft Michael.

We beginnen als volgt: Doel: Nick, achterin: Michael, Koos, Peter en Herwin, midden: Johan, Joep en Jurjen, voorin Mihai, Jan Willem en Jan.

LEO begint als volgt: zoekplaatje – kijk op de site van FC LEO en zoek de gezichten tegen wie we hebben gespeeld (wel bij hun 1e, 2e en 3e kijken).

We zien al snel dat dit niet het LEO is van onze competitie gezien de stand. Niet zeuren, ons team ook niet helemaal.

LEO neemt het initiatief en we hebben het moeilijk. Zij combineren gemakkelijker, zijn gevaarlijker en hebben een duidelijk veldoverwicht. Na een kwartier weten we wat onder de druk uit te komen en komen ook aan aanvallen toe. Het is toch LEO dat scoort, nadat er slecht weg gewerkt wordt achterin: 0-1. Na ongeveer een half uur weten we toch de gelijk maker te scoren. Na een goede aanval over rechts via Mihai en Jurjen, weet Jan Willem keurig de 1-1 binnen te schieten.

De vreugde duurt echter niet heel lang, want achterin weten we wederom de bal niet goed weg te werken, waardoor LEO nog voor rust op 1-2 komt. Een moeilijk verhaal: LEO is gewoon de betere ploeg en wij hebben het moeilijk.

Rust: kop thee en de spanning “wie wordt gewisseld door de coach”. Jan, Michael en Koos eruit, Dennis, Derk en Mischa erin. (NB: nog slechts 2 Drewels in het veld).

We gaan er weer voor na de rust en wat zien we: wij nemen nu het initiatief en zijn duidelijk de betere ploeg. Diverse aanvallen zetten we op en LEO komt onder druk. Na ongeveer een kwartier is het Jurjen die alleen door gaat in het centrum, wordt nog wat vastgehouden, maar weet desondanks tussen 3 verdedigers fraai de 2-2 te scoren! We hebben ook nog pech: Jan Willem schiet bij een goede aanval fraai in, we juichen al bijna, maar de bal ketst via binnenkant paal het doel weer uit. Toch komen we op voorsprong. Jan Willem neemt een voorzet van Mihai in één keer op de slof en het is 3-2!

Hadden we ook nog recht op een penalty? Mihai gaat onderuit in de zestien, maar de scheids ziet er niets in. Ook de VAR grijpt niet in. Maar dan het laatste kwartier. LEO komt er een paar keer uit. Bij een aanval weet Nick de bal niet goed te pakken en LEO maakt de 3-3. Balen want we zaten echt goed in de wedstrijd. Een paar minuten later belandt een voorzet van LEO op de lat, Nick had er niet goed kijk op en LEO scoort 3-4. Wat een domper! Kwam de ommekeer door het uitvallen van Johan? Je weet het nooit, maar van 3-2 naar 3-4 is wel opvallend. Koos was voor hem ingevallen. Dennis viel vlak voor tijd nog uit, waardoor Jan nog even weer inviel (toch weer 3 Drewels in het veld). Koud in het veld werd het 3-5 en was het helemaal over en uit.

Inmiddels werd het donker, hoogste tijd om af te fluiten en een biertje voor de liefhebbers. Leuke pot voetbal met een voor ons ontevreden gevoel: had niet gehoeven. Maar ja, zo gaat het met voetbal. Maar eerlijk is eerlijk: de voorsprong van LEO had in de rust ook groter kunnen zijn.

Nu de winterstop in, maar donderdag eerst nog de laatste training.

Verslag: Jan Drewel