Verslag VVS 3 – Westerlee 2

Zaterdag 2 maart staat in het teken van de zespuntenwedstrijd tegen Westerlee 2. Westerlee staat 2 punten boven ons en daarom de eerste stap naar boven bij winst voor VVS 3.

Door de gelijke spelen na de winterstop wordt het ook eens tijd voor VVS om de knop om te zetten en te gaan voor de winst en daar gaan we voor vandaag.

We zijn met flink wat spelers vandaag, wat er voor zorgt dat we 4 wissels hebben. Het is ook wel eens anders geweest dus de petje af voor iedereens inzet!

We beginnen de wedstrijd toch wel wat gespannen. De eerste 20 minuten wordt de verdediging van VVS flink op de proef gesteld door Westerlee. Er wordt met veel spelers vanaf het middenveld ingeschoven waardoor er voor Westerlee op de helft van VVS veel overgetikt kan worden. Dit leidt tot een aantal kansen voor Westerlee die er niet in gingen. Hierna werd het spel van VVS een stuk beter. Er wordt veel gecoacht en het middenveld van VVS begint ook meer in te zakken als het nodig is. Er wordt hard gewerkt en dit werpt zijn vruchten af.

Westerlee probeert VVS vooral vast te zetten op eigen helft en staat scherp op buitenspel te spelen achterin. Snel als hij is, komt Germen Nuis 1 op 1 op de keeper te staan en speelt deze heerlijk uit en vanuit nog een lastige hoek, valt de bal binnen.

Na een paar keer buitenspel en her en der wat overtredinkjes, komt Stef Boer voor het doel en schiet beheerst binnen.

Met deze stand gaan we de rust in. Vooral proberen met deze voorsprong geen doelpunten tegen te krijgen en iets harder werken om achterin te ondersteunen.

Na de rust gaat het spel verder als in de eerste helft. Westerlee maakt wel aandrang om nog iets te forceren en het is ook hard werken en met succes. Tim Koetje wordt gelanceerd door Joep komt voor 1 op 1 voor de keeper en scoort.

Het verzet van Westerlee is nog niet gebroken, maar de frustratie begint wel toe te slaan. Stef Boer maakt daarna de vierde treffer voor VVS.

Westerlee scoort nog 1 keer. Door een niet goed weggewerkte bal valt deze voor de voeten van de Westerlee aanval en wordt binnengewerkt.

VVS 3 heeft een draak van een wedstrijd gespeeld waar het niet altijd om aan te gluren was, maar door strijd is deze wedstrijd toch gewonnen. VVS stijgt een plekje en de weg naar boven vervolgen we met de uitwedstrijd op 9 maart tegen Damacota 3 om 14:00 in Pekel!