Verslag VVS 3 – Veelerveen/Westerwolde 2

Op zaterdag 12 oktober speelden we onze 3e competitiewedstrijd nadat Mussel een week eerder afzegde. We begonnen met: Jeroen; P:eter, Koos, Baco, Herwin; Mito, Martin, Joep: Bogie, Jos en Johan. Op de bank; Mihai, Cristi, Frank en Sam. Bert hanteerde de vlag. Jan-Willem en Maikel nait aanwezig.

De wedstrijd begon zoals vaak met aftasten. De bezoekers met enkele vaardige spelers en naar later zou blijken enkele houthakkers speelden een systeem met veel lopende en roulerende mensen, daar wisten wij niet altijd even goed raad mee en ondanks een buitenspelluchtje wisten de bezoekers de score te openen. Wij waren meer in balbezit maar grote kansen bleven uit door oa slordig spel en weinig diepgang. Het werd toch 1-1 door Johan die een mooie aanval van ons doeltreffend beloonde.

In deze periode werden we sterker en dat leidde tot enkele stevige charges van tegenstander. Een schot/voorzet van Jos werd door Bogie tot goal gepromoveerd 2-1. Lang genoten we niet want chaos in defensie werd genadeloos afgestraft 2-2. De bezoekers zouden met 2-3 voorsprong gaan rusten, Na een mooie aanval waarbij we weer eens onze mensen kwijt waren werd de bal door de verdediging gelegd, heel VVS en alles aan de kant riep Boet’nspul, maar Bert zei resoluut nee en buitenkans werd afgestraft.

En of het nou mooi gait of nait, wie gonn toch eem wisseln… enkele problemen werden besproken tactisch strijdplan doorgevoerd evenals wissels. Sam voor Peter, Frank voor Joep, Mihai voor Bogie en Christie voor Jos waardoor Johan spits werd. De wissels en bespreking sorteerden effect binnen 5 minuten was het 3-3. Alle bezoekers inclusief grens dachten aan buitenspel, maar scheids stond er kort op en keurde de treffer van Johan terecht goed. Iets later 4-3 Baco kopte een voorzet van dichtbij binnen. De bezoekers gingen nog meer tackelen en zeuren, maar drongen ook weer aan, Jeroen redde bekwaam. Johan onderschepte een verkeerde terugspeelbal en de verdediger restte niks anders dan de noodrem. Penalty derhalve. Cristie scoort en we hebben lucht.

Deze lucht werd minder nadat Veelerveen/Westerwolde toch weer tegen wist te scoren 5-4. Frank viel ondertussen geblesseerd weer uit en Johan stond zijn plek af aan Jos. Cristie wist de wedstrijd met een fraaie goal te beslissen in ons voordeel 6-4. Beide ploegen kregen kansen op goals echter alleen Mito wist het net nog te vinden. Zodoende een prima 7-4 overwinning waarbij we het als team weer goed oppakten na enige tegenslag. Volgende week inhalen in en tegen Mussel