Verslag VVS 3 – Sellingen 2

Op zaterdag 13 oktober mochten we weer de wei in Oostwold. Deze keer tegen Sellingen 2. Halverwege oktober, 26 graden. Dat wordt buffelen! Ook geen makkelijke tegenstander, maar wel één waarvan je weet dat je hem kunt winnen. We staan op 6 punten uit 2 wedstrijden, dus ideaal zou zijn 9 uit 3 natuurlijk. Net als in de eerste 2 wedstrijden begint VVS niet scherp. Bij de ene tegenstander kom je er mee weg, maar bij Sellingen zijn ze scherp op de foutjes waaruit de 0 – 1 ontstaat. VVS lijdt slordig balverlies en na wat gerommel achterin krijgt VVS de bal niet weg en tikt Sellingen de bal gemakkelijk binnen. Dat was niet het begin wat iedereen voor ogen had, maar natuurlijk hebben we dit al vaker meegemaakt en weten we ook dat we dit kunnen ombuigen. Dat zit er vandaag helaas niet in. VVS vindt elkaar moeilijk en veel ballen worden vanuit achterin “weggepeerd”. We lijden weer slordig balverlies en de spits draait bij ondergetekende weg, waarna een overtreding gemaakt moest worden net buiten het 16-meter gebied. Vrije trap Sellingen dus. Er wordt een muurtje neer gezet zoals die zou moeten staan en Sellingen neemt de vrije trap. Deze gaat net om de muur en Erik kwam net een stap te kort om de bal tegen te houden. Na ongeveer 15 minuten spelen lijkt VVS ook eindelijk wat terug te gaan doen. We bevinden ons steeds meer richting het doel van Sellingen. De eerste echte kans gaat er niet in, maar zorgt er wel voor dat de keeper van de tegenstander lelijk ten val komt en zijn schouder uit de kom schoot. Het spel heeft hierdoor ongeveer een half uur stil gelegen en na de komst van de ambulance, is de wedstrijd hervat. In de hervatting van het spel, wordt het nog niet veel beter voor VVS. Met een 0 – 2 achterstand de rust in. Waar het in de wat mindere wedstrijd vorige week wel lukte om door te pakken, lukt het vandaag niet. Dus we moeten weer even wat meer gaan overspelen en de rust bewaren. Aanspeelbaar zijn voor elkaar. De tweede helft start wel iets beter en we krijgen iets meer kansen, maar ze gaan er moeilijk in. Toch scoort VVS de aansluitingstreffer. Tim Koetje schiet raak. VVS komt er toch te weinig aan te pas en we komen op 1 – 3. Leon Boer schiet nog wel prachtig raak en we zetten nog even aan om gelijk te maken, maar helaas is het afgelopen. Slordige foutjes en een gezamenlijke “off-day”. We hadden deze niet hoeven te verliezen, maar we hebben het toch gedaan en te weinig gebracht. De eerste punten weggegeven, dus de volgende wedstrijd 200% inzet voor die 3 punten. We kunnen het even een extra week laten bezinken en daarna kunnen we onszelf weer gaan bewijzen tijdens de uitwedstrijd tegen ST Veelerveen/Westerwolde 2 op 27 oktober om 16:00!