Verslag vv Westerwolde JO9 – VVS JO9

Wedstrijdverslag J-09: VVS J09 wint in spannende bekerwedstrijd van VV Westerwolde

Door: Henriëtte Davelaar

Coach: Han Jansen Klomp Team: Corné, Denley, Marthijn, Mexx, Sander, Tim, Rembrand, Rens

Met de geur van zon, zonnebrand en strand nog om hun heen betreedt de jeugd onder 9 van VVS het de kleedkamer van VV Westerwolde. De zomervakantie is voorbij, ze mogen weer aan de bak. Twee weken voor de eerste training begonnen de meesten al weer met aftellen. ‘Nog 11 dagen en dan mag ik weer trainen, nog 10 dagen en dan mag ik weer trainen’….All Stars had gelijk toen ze zongen ‘zaterdag is de mooiste dag van de week…’.

Vol enthousiasme rent de jonge ploeg onder leiding van coach Han het veld op. Eerlijk is eerlijk, VV Westerwolde heeft het goed voor elkaar. Het kunstgrasveld ligt er prachtig bij. Hier geen last van droogte. Extra spanning op de gezichten van Marthijn, Mexx en Sander die vandaag hun voetbaldebuut maken. Eerst even groepyel voor een goede teamgeest en dan direct van start. VVS begint goed aan de wedstrijd, binnen 3 minuten komt het eerste schot van Denley, die jammerlijk net naast gaat. VV Westerwolde knippert even met de ogen, maar pakt gelijk goed terug. Twee fantastische reddingen van Corné houden de stand op 0-0.

Westerwolde wordt steeds sterker, VVS moet stevig aan de bak. Coach Han schreeuwt zijn jonge ploeg toe, ‘het gaat niet om ik of mij, het gaat om het team. We zijn één team!…’ Een prachtige pase van Rens weet Denley net niet te bereiken, maar VVS heeft hierdoor wel weer geproefd aan een doelpunt en daarmee komen ze weer terug in de wedstrijd. Dit moeten ze vasthouden. Coach Han roept de club bij elkaar voor een strategisch overleg en dat werpt direct zijn vruchten af. Er komt direct een schot van Tim. Jammerlijk naast. Maar de druk wordt goed opgevoerd. Een doelpunt is dichtbij. Ondertussen vormen Rens en Martijn op de achterlinie een stevig blok waar VV Westerwolde niet langs kan komen. Het team speelt goed vooruit en even later scoort Denley het eerste doelpunt 0-1. Direct gevolgd door een schot van Tim op de paal. En dan volgt in een keer het fluitsignaal; rust.

In de kleedkamer eerst tijd voor wat drinken, gevolgd door teamoverleg. Het team staat als een huis, daarom voert coach Han alleen een kleine aanpassing in de opstelling door. Rembrand mag voor de eerste keer van zijn leven het rode keepersshirt aantrekken. Extra spannend, want het is ook nog zijn verjaardag.

Met nieuwe energie komen de jongens en jonge dame van VVS en Westerwolde het veld opstormen. Waarschijnlijk hebben ze bij Westerwolde een goede peptalk gehad, want kort na de pauze schiet Westerwolde het eerste doelpunt binnen; 1-1. Maar daar laat VVS het niet bij zitten. Zodra Denley zijn kans schoon ziet, schiet hij VVS weer naar een voorsprong, 1-2. De spanning blijft er goed in, de teams zijn goed aan elkaar gewaagd. Over en weer volgen mooie kansen. Rembrand redt de bal van de lijn, maar de scheidsrechter fluit toch voor een doelpunt, waarmee VV Westerwolde weer op gelijke stand komt. De meegereisde supporters van VVS schreeuwen het jonge team moed in. Een hard schot van Tim beland net naast, netjes in het kruis van de leiding van VV Westerwolde. ‘Zo misschien gaat Westerwolde daardoor wel een toontje hoger, euh lager zingen’, wordt er door de supporters aan de zijlijn gegrapt. En dat klopt, 5 minuten voor rust schiet Corné VVS naar de overwinning. VVS wint in een spannende bekerwedstrijd met 2-3 van VV Westerwolde.