Verslag vv Engelbert 2 – VVS 5 (04-12-2021)

Engelbert 2 – VVS 5
4 december stond naar nu blijkt de laatste wedstrijd van het seizoen voor ons op het programma. Aangezien er nogal wat kneuzen waren moesten en konden we gelukkig aanvulling krijgen van andere spelers. Het mooie van VVS is dat iedereen in elk elftal wil spelen mochten die in nood zitten, ik weet zeker dat elke speler van het 5e ook gewoon met het 1e mee zou gaan alleen heeft Egbert nog nooit een beroep op ons gedaan maar daar zal hij vast z’n redenen voor hebben. Wij van het 5e begrijpen dat tactisch inzicht met de jaren komt.
Wij gingen dus op pad met 11 van onszelf en 4 aanstormende talenten die het fantastisch vinden om nu eens voor het prachtige 5e elftal uit te komen.
Torwart Tim spielte heute mit Schwiegervati Jos en verder waren Dennis en Rene mee en als laatste had Leon zich nog spontaan aangemeld, omdat hij vond dat deze ervaring toch wel heel goed op zijn c.v zou staan.
Aangekomen bij Engelbert moesten we ons omkleden in de sporthal maar dat ging niet zonder slag of stoot..aangezien de wereld zich werkelijk in een verschrikkelijke pandemie bevindt mochten we per 5 de kleedkamers binnen volgens de regels van onze helden van het OMT en het RIVM. Om dit na te leven had de beheerder van de sporthal de vrouwelijke versie van Atilla de hun in de deuropening geposteerd, er kon niemand door en met haar volle armen zou ze ons met 1 machtige zwaai zo op het dak kunnen gooien. Gelukkig kwamen we wel binnen alwaar er nog een held met een mondkapje op rond liep te schreeuwen dat 5 personen het max was en dat dat ook voor ons gold, deuren die op slot kunnen als iedereen binnen is blijkt in dit geval een uitkomst.
Leider Broesder wol noit bie de kachel weg , dus dei was noit mit.
We begonnen met de stelling eigen volk eerst dus dat hield in dat Dennis , Leon Rene en Joep begonnen als wissel
Tim op de goal , Erwin, Baco en jos en Peter achterin, Patrick Martin en Bert op het middenveld , voorin Marvin , Jan willem en broer Johan .
Leon begon met vlaggen.
Engelbert bleek een geduchte tegenstander met allemaal voetballers in de ploeg die zeer snel om konden schakelen, n beste ploug dus.
We kunnen wel stellen dat het niveau in de 6e klasse er dit seizoen erg op vooruit is gegaan.
Het was een gelijk opgaande strijd met in het begin de grootste kansen voor Engelbert waar Tim een paar keer zijn hervorragende kwaliteiten moest laten zien en ons op de been hield. Wij stelden daar ook leuke kansen tegenover . De eerste wissel viel al vroeg…een hoge bal , Peter torende metershoog boven zijn tegenstander uit maar helaas viel de bal op het puntje van zijn bril en brak zo het pootje einde wedstrijd voor onze Stevie Wonder hai zag goin donder. Opa joep kwam hem vervangen op linksback .Even daarna viel Jan-Willem uit met een hamstringblessure, daar ging onze 2e wissel Dennis kwam er in , de wedstrijd was nog geen 20 minuten oud. 8 minuten later viel Tadic uit hij had een flinke tik op zn enkel gekregen`dus moest Dijkie der in. Zo hadden we nog 1 wissel maar die stond aan de overkant van het veld met zijn welbekende glimlach met verve de vlag te hanteren. Leider van 5 heeft als stelregel dat als je wisselt , je er niet op achteruit moet gaan en ook in dit geval lukte dat weer. Iedereen van ons elftal gaf zoals elke week alles en we kwamen dan ook op een 0-1 voorsprong door een uitstekende goal van Rene , waarna Engelbert nog meer gas gaf en Tim ,onze verdediging en de paal zwaar op de proef stelde. Wij stelden daar ook nog goede kansen tegenover maar het bleef bij 0-1 wat tevens de ruststand was. Gauw met z’n allen de kleedkamer in en de deur op slot. Buiten stonden kinderen van een jaar of 12 zich bij een temperatuur van 2 graden boven nul om te kleden, het blijft een bijzondere tijd maar ja regels zijn regels..
Bakje thee, een stuk banket en tactische aanwijzingen van leider in de rust, de laatste wissel er in Leon kwam voor Johan die na lange tijd even weer een helft meepikte en daar maar wat blij mee was. Peter zag nog wel genoeg om te kunnen vlaggen en ging dus de 2e helft de vlag hanteren, Tadic zei bij nood er nog wel weer in te kunnen dus hadden we nog 1 wissel over.
De 2e helft ging door op hetzelfde niveau als de 1e en dat was voor kelderklasse niveau best redelijk. Ons elftal bestond nu uit een mix van oud eerste elftal voetballers die hun sporen ruimschoots verdiend hadden voor VVS en enkele jonge honden die hun sporen nog ruimschoots gaan verdienen voor VVS.
Toch scoorde Engelbert de 1-1, Jos werd door z’n stokken gespeeld en Tim hoorde alleen maar een bal suizen.
Zoals gezegd was het een open wedstrijd en wij deelden weer een tikkie uit , Dennis scoorde de 1-2.
Even daarna stuurde Leon Dennis weg die met zijn snelheid de schitterende pass van Boer op waarde wist te schatten en de 1-3 liet aantekenen. Ik moet hierbij opmerken dat de grensrechter van Engelbert erg sportief was. Nadat Dennis gescoord had kwam ene Boris nog met gestrekt been in wat totaal onnodig was. De scheidsrechter deelde op advies van de grensrechter een rode kaart uit. Hulde! erg sportief. De wedstrijd was gespeeld en VVS 5 was de enige partij die het scorebord nog liet oplichten op het kunstgras van Engelbert.
Rene ging voor de sokken en liet na een assist van Dennis de 1-4 aantekenen.
Leon ging zich er ook even mee bemoeien en kreeg hem ook panklaar van Dennis 1-5
Het slotakkoord was ook van tovenaar Boer..met een werkelijk schitterende goal van grote afstand liet hij de keeper van Engelbert in groot ongeloof achter , 1-6 ietwat geflatteerd maar he who gives a fuck.
Vandaag kwamen we erachter dat er precies een kistje bier in onze voetbaltas paste en die werd heerlijk genuttigd na de wedstrijd samen met nog wat stukken banket. Ik wens iedereen prettige feestdagen en een gezond en sportief 2022