Verslag ST Veelerveen/Westerwolde 2 – VVS 3

Aanvankelijk zou de wedstrijd tegen ST Veelerveen/Westerwolde 2 gespeeld worden op 27 oktober, maar gezien de pijntjes en aantallen spelers is deze wedstrijd verplaatst naar 8 november.

Nou, een keer een langere training op donderdag kan geen kwaad dachten we. We hebben iets meer tijd gehad om ons weer te herpakken na de vorige wedstrijd. We vertrekken om 19:00 vanaf Oostwold. Goede tijd aangezien we dan meestal trainen, maar Gerben zei: Je weet maar nooit. 19:00 en niet later!

Eenmaal aangekomen was zagen we al dat we op kunstgras spelen. Geen verkeerd veld, maar wel even wennen. Koud was het ook dus niet te lang buiten blijven hangen na het warmlopen!

We beginnen in tegenstelling tot vorige wedstrijden goed. Het spel gaat wel snel door het kunstgras, maar het is wel vol te houden. Achterin is het wel aanpoten, maar ze komen er nog niet door.

We komen op een 1 – 0 voorsprong door een prachtige vrije trap van Leon Boer. Hier valt wat te halen dachten we. Kort hierna krijgt Dylan last van zijn knieën door het kunstgras. Achterin toch een waardevolle kracht die alles goed neerzet.

ST Veelerveen/Westerwolde 2 zet aan en er vliegen er al heel snel 3 in achter elkaar voor de tegenstander waarna de wedstrijd ineens helemaal om is gedraaid. VVS kwam er niet meer aan te pas en werd volledig overlopen door de aanval.

In de eerste helft wordt het zelf nog 1 – 5.

In de rust is er natuurlijk genoeg te bespreken en is het vooral aanspeelbaar blijven en er niet met dubbele cijfers weg komen.

Dat is uiteindelijk nipt gelukt. Harm Jan Boer maakt er nog 1 voor VVS en ST Veelerveen/Westerwolde 2 maakt er nog 4. Eindstand 9 – 2.

Op het begin na, was deze wedstrijd van VVS helemaal niks en hebben we onszelf vooral tekort gedaan en de tegenstander was ook echt 2 maatjes te groot voor ons. Zij staan ook niet voor niets fier bovenaan. Op naar de volgende wedstrijd. 10 november thuis tegen Damacota 3. We zakken een beetje weg uit de bovenste regionen dus moeten we echt weer gaan winnen!
Brian Modderman