Verslag SJS 6 – VVS 4

Na 3 gelijke spelen in de beker, is dan eindelijk de competitie gestart. Door de gelijke spelen, is iedereen toch wel getergd om te winnen vandaag. Het nieuwe seizoen wordt gestart met een uitwedstrijd in Stadskanaal. Gerben had al gehoord over dit team dat ze een aantal keren kampioen waren geworden en het dus aanpoten wordt. We zijn maar met 12 man, met wat pijntjes hier en daar van de wedstrijd van afgelopen dinsdag, dus dat lijkt een zware pot te worden in Knoal!
De wedstrijd begint wat rommelig. SJS speelt in een 4-4-2 opstelling, met veel wisselende posities waardoor het even duurt voor iedereen ‘zijn man’ gevonden heeft. Hierna blijft het voor VVS wat tegenhouden met hopen op de counter. Dit resulteert in een eerste doelpunt voor SJS. Vanuit een corner blijft de bal hangen voor de goal en wordt binnen geschoten vanuit een staande omhaal net buiten bereik van Erik Boer. De wedstrijd is nog vers, dus we proberen onszelf te herpakken. Dat lukt al vrij snel. VVS wordt wat aanvallender door overal wat druk te zetten wat resulteert in de 1 – 1. Hierna komt er op kansrijke positie een vrije trap voor VVS. Joep gaat achter de bal en schiet de vrije trap binnen om de muur en buiten bereik van de keeper.
SJS kwam tijdelijk met 10 man te staan door een felle overtreding op Mark, waarvoor de dader een gele kaart kreeg.
Het blijft echter 1 – 2 in de eerste helft waarmee we de rust in gaan. Het credo was vooral zo door blijven gaan en ballen niet te diep en gewoon lekker blijven passen.
De tweede helft start weer een beetje aan de rommelige kant, omdat SJS wat wissels heeft doorgevoerd. Sneller dan in de eerste helft staat iedereen goed en is het een kwestie van afmaken. Stef Boer scoort de 1 – 3 en SJS is aan het wankelen gebracht. Het wordt uiteindelijk 1 – 6 met nog doelpunten van Stef Boer, Danny Hassing en Dylan Blansjaar. Aan het einde komt VVS nog even met 10 man te staan door een blessure, maar SJS kon geen vuist meer maken.
We zijn niet voor niets afgereisd naar Stadskanaal en de eerste 3 punten nemen we mee naar Oostwold. Nu alles blijven winnen en we staan aan het einde bovenaan 😉

De volgende wedstrijd is thuis tegen Onstwedder Boys 3 om 12:30. Vorig jaar doelpuntrijke wedstrijden, dus voor de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd!