Verslag SJS 4 – VVS 4(19-10-2019)

SJS 4 – VVS 4
Inmiddels zijn we 2 competitiewedstrijden onderweg die we beide met winst hebben afgesloten! De komende 3 uitwedstrijden zijn op papier pittige wedstrijden en de eerste is de inhaalwedstrijd tegen SJS 4.

Er staan geen wedstrijden in Knoal gepland dus het lijkt er op dat we mooi op het gras kunnen voetballen, maar helaas worden we verwacht op het kunstgrasveld. We zien de tegenstander weinig opwarmen dus we gaan uit van vooral voetballende oplossingen vanuit SJS.

Bij aanvang van de wedstrijd merken we direct dat dit geen makkelijke tegenstander is om tegen te voetballen, zij komen veel op de helft van VVS terecht waar de verdedigingslinie onder leiding van Arjan regelmatig in actie moet komen. SJS krijgt een aantal schietkansjes maar tot scoren komen ze niet.

Dan is het tijd voor VVS om wat terug te gaan doen en komen wij wat vaker in de buurt van het doel. Waar SJS kun kansen niet afmaakte doet VVS dat beter en maakt Joep het openingsdoelpunt.

Meestal na een eerste doelpunt wordt het voetballen wat makkelijker, maar SJS gelooft er nog in en blijft ook komen. Gelukkig lijkt het bij SJS niet te lukken vandaag en loopt VVS uit door doelpunten van Martin Meijer en Stef Boer.
Met een voorsprong van 3 doelpunten lijkt er niets aan de hand en gaan we rusten. Dat het een lastig pot is die redelijk gelijk op lijkt te gaan wordt in de rust besproken. Het is belangrijker om de 3 punten mee te nemen dan nog meer te scoren en zo willen we graag de tweede helft beginnen.

Na de rust gaat we wedstrijd op en neer en komt SJS weer in de wedstrijd en 1 – 3 binnengetikt. Bij VVS begint wat onrust te ontstaan en we halen onszelf uit de wedstrijd door iets te veel met elkaar bezig te zijn en SJS wordt hierdoor gesterkt en merkt dat de wedstrijd nog open ligt. Zij scoren kort daarna ook nog de aansluitingstreffer.

Met nog ongeveer een kwartier op de klok wordt de wedstrijd een stuk fysieker en worden regelmatig wat tikken uitgedeeld. Sommige reglementair, maar grotendeels toch om VVS uit de wedstrijd te halen. Door 1 van die fysieke duels valt Erik Boer uit met een knieblessure en wordt van het veld gedragen. Stef Boer neemt de plek in het doel over. SJS wil graag nog scoren en VVS wordt ver teruggedrongen. We krijgen nog een penalty tegen door een in mijn ogen lichte overtreding van Rowen. SJS krijgt de kans op de gelijkmaker, maar Stef stopt de strafschop. SJS dringt aan, maar uiteindelijk komt het verlossende doelpunt van de kant van Martin Meijer en zet de eindstand op 2- 4.

VVS neemt 3 zwaarbevochte punten mee uit Stadskanaal uit een wedstrijd die alle kanten op had kunnen gaan met als Man-of the-Match Stef Boer met een doelpunt en een gestopte strafschop.
26 oktober om 14:00 speelt VVS zijn 2e topper uit tegen Sellingen 2!

Met vriendelijke groet,

Brian Modderman