VVS Oostwold

Verslag SETA 2 – VVS 4

Inmiddels zijn we 4 competitiewedstrijden onderweg die we allemaal met winst hebben afgesloten. We hebben nog een lange weg te gaan tot het einde van de competitie en, zoals elke wedstrijd, is deze tegen SETA van groot belang om te winnen. In het verleden heeft VVS het niet makkelijk gehad tegen deze tegenstander en daarom hopen we 3 punten mee te kunnen nemen uit Musselkanaal.

We zijn iets te laat vertrokken uit Oostwold waardoor er weinig tijd is om om te kleden en warm te lopen. Wanneer VVS de kleedkamer uitkomt, valt op dat deze tegenstander serieus lijkt. Zij oefenen nog in partijtjes op een stukje afgezet veld. Met 2 keer winst en 2 gelijk en dat wat we zien is SETA een tegenstander om serieus te nemen.

De wedstrijd begint wat later, want de scheidsrechter was nog niet op het veld. Grappend wordt er tegen Stef nog gezegd: “Knal d’r eem een paar in vandaag!” en hij gaat zijn best doen zegt hij. Er wordt begonnen met een minuut stilte waarna er wordt afgetrapt.

De eerste minuten lijken vooral die van SETA te zijn. Zij spelen de bal goed rond en komen tot ver op de helft van VVS, maar SETA komt er niet door. De eerste bal die op de helft van SETA terecht komt voor de voeten van Stef Boer gaat er meteen in.

SETA probeert nog te komen om het een wedstrijd te maken, maar de keeper ziet er niet goed en ook de tweede bal voor de voeten van Stef Boer wordt een doelpunt. De wedstrijd wordt al iets minder een wedstrijd en VVS begint te domineren en over te spelen. Er komt nog een “kansje” voor SETA doordat Nieko de bal niet goed raakt, maar met een katachtige reflex weet Mitchell de bal uit het doel te halen met zijn voeten.

Het wordt weer tijd dat VVS zich herpakt en dat gebeurt ook. Het middenveld is goed aanspeelbaar en weet zich gemakkelijk vrij te spelen van SETA. Het wordt in de eerste helft nog 0 – 4.

In de rust worden de nodige wissels doorgevoerd en wordt er gezegd dat het ook wel een keer lekker is om “de nul” te houden. SETA heeft ook de nodige wissels doorgevoerd en lijken vooral op de counter te willen gaan spelen. VVS wil geen tegendoelpunten en in het begin van de tweede helft wordt dit direct duidelijk gemaakt aan SETA; Er wordt niets weggegeven.

VVS loopt uit tot 0 – 6 door goals van Nieko Welp en Stan Imminga. SETA doet nog iets terug door er 1 – 6 van te maken. Dit is de eindstand waarbij VVS achteraf een niet al te moeilijke wedstrijd heeft gehad, maar vooral de tegenstander niet heeft onderschat en een paar mooie goals heeft gescoord. Opvallend is nog dat doelman Mitchell maar liefst 3(!) assists op zijn naam heeft kunnen schrijven vandaag.

VVS gaat na 5 wedstrijden fier aan kop met 15 punten met een doelsaldo van +23. Na 3 uitwedstrijden mag VVS eindelijk weer eens 2 wedstrijden achter elkaar in Oostwold afwerken. De eerstvolgende wedstrijd is het altijd lastige WVV 3 die voetballend toch vaak goed voor de dag komen. Op 9 november 14:30 mogen we weer gaan bewijzen in Oostwold dat wij op die koppositie horen!

Brian Modderman