Verslag Sellingen 2 – VVS 4

Sellingen 2 – VVS 4 1 – 6

Op deze winderige, maar zonnige zaterdag mag VVS zich tijdens de 4e competitiewedstrijd opmaken voor de topper tegen Sellingen 2.

Sellingen heeft evenveel wedstrijden gespeeld als VVS en staan boven VVS. Sellingen is de afgelopen seizoenen geen gemakkelijke tegenstander geweest waarbij VVS vrijwel altijd aan het kortste eind trekt. VVS heeft een goede start doorgemaakt van het seizoen en hoopt dit natuurlijk te kunnen voortzetten! Dit is 1 van de wedstrijden om de eerste plaats in de competitie.

Aangekomen in Sellingen wordt voor de wedstrijd in de kleedkamer nog een cadeau aangeboden namen VVS 4 voor Gerben, omdat hij recent vader is geworden. De sfeer zit er goed in en er worden scherpe opmerkingen over en weer gemaakt. Die scherpte moet op het veld natuurlijk ook!

Het begin van de wedstrijd is even aftasten, maar het is wel duidelijk dat beide ploegen graag willen scoren. Er wordt veel door beide kanten vooruit gevoetbald en het eerste doelpunt van de wedstrijd is voor VVS. Stefan Koning speelt de keeper uit en maakt koelbloedig af. Sellingen wisselt op het veld veel van positie waardoor het voor de verdediging af en toe goed zoeken is wie wie oppakt, maar halverwege de eerste helft wordt het wat duidelijker. Toch komt Sellingen op gelijke hoogte door iets te weinig scherpte aan VVS kant, waardoor de spits van Sellingen gemakkelijk door kon lopen en de bal achter Mitchell plaatst.

Gelukkig heeft VVS genoeg aanvallende kwaliteiten en weet Martin Meijer 2x het net te vinden.

De scheidsrechter is deze wedstrijd niet aan de zijde van VVS en dat hoort hij ook van een aantal mensen op het veld. Dit kan niet op waardering rekenen van de scheids en deze geeft bij een licht schouder aan schouder duel met Gerard een strafschop voor de thuispartij. De strafschop wordt gekeerd door Mitchell en daarbij is de stand in de rust 1 – 3.

De tweede helft vooral blijven voetballen en niets meer weggeven achterin met mogelijk nog een paar kansjes voor VVS is de instelling. Er worden de nodige wissels doorgevoerd, maar her en der zijn ook wat pijntjes. Vandaag zijn we, in dit geval, gelukkig met 15 veldspelers.

De kansen voor VVS komen er zeker, maar scoren blijft uit. Sellingen probeert gaatjes te vinden in de VVS verdediging, maar zoals afgesproken, wordt er weinig weggegeven.

Uiteindelijk weet Bart Kramer in het laatste kwartier voor VVS nog het net te vinden 1 op 1 met de keeper. Het verzet van Sellingen is nu echt gebroken en scoort Gerard Welp nog een fantastische vrije trap in de kruising. Er komt nog een hoekschop voor VVS waar achterin nog even moet worden bepaald wie er mee naar voren mag. Gerard zegt tegen Arjan dat hij toch nooit scoort, maar Arjan wint de strijd en scoort met een kopbal!

Een geweldige overwinning van VVS waarmee de koppositie is overgenomen en tik is uitgedeeld aan de concurrentie bovenin.

De volgende wedstrijd staat gepland op 2 november om 12:30 in Musselkanaal tegen het (nog) ongeslagen SETA waar VVS ook regelmatig een lastige wedstrijd heeft gespeeld. VVS verdedigt natuurlijk zijn koppositie dus dat belooft wederom een topper!

Brian Modderman