Verslag Rood Zwart Baflo 3 – VVS 4

Nadat de tegenstander vorige week niet gekomen was moesten we vandaag naar Baflo. Ik kon het mij niet herinneren daar ooit gevoetbald te hebben. Na weer een mooie toertocht en 55 km verder kwamen we aan in Baffelt (doar woar hai al 80 joar woont).

Lang geleden, maar Herwin was er niet bij (bazarverplichtingen) en daarom was Jos maar leider/aanvoerder. Baflo stond onderaan, maar wij zitten in een sterke klasse. Iedere ploeg kan van iedereen winnen en er zijn geen zwakke tegenstanders. Wij proberen in onze wedstrijden altijd gebruik te maken van onze kracht en dat is snel omschakelen en gebruik te maken van onze snelheid en voetballend vermogen.

We starten als volgt; Erik Boer op doel, achterin: Baco, Koos, Michael en Joep. Middenveld: Johan, Bert en Jan Drewel. Voorin: Mihai, Jan-Willem, Jan Stam. Wissels: Bert en Sam Kranenborg.

Wij zijn de eerste helft de betere ploeg, voetballen prima, krijgen ook de ruimte om te voetballen. We krijgen ook veel kansen, maar helaas nog geen doelpunten. Halverwege eerste helft stuurt Koos de bal over de verdediging en Johan neemt prima aan maakt beheerst af. Even later komen we weer prima voor het doel en scoort Jan Stam. Nadat Jan Willem er 0-3 van heeft gemaakt gaan we rusten.

De beroemde woorden van Herwin in de rust worden in ere gehouden; “het gait mooi, mor wie goan wel eem wisseln”.

Michael gaat vlaggen, Jan Drewel neemt pauze en Bert en Sam Kranenborg komt er in. De 2e helft verloopt een stuk minder soepel, mede doordat Baflo de boel heeft omgegooid (4-4-2) en gebruik gaat maken van een aantal sterke spelers op het middenveld. We komen minder aan de bal en minder voor het doel. Toch maakt Bert de 0-4 en dat geeft lucht.

Echter, wij doen een paar stapjes terug en zij een paar erbij en in een mum van tijd is het 1-4 en 2-4. Wordt het nog spannend? Nee, want wij gaan ook de boel omzetten en komen daarna niet meer in gevaar. We maken nog de 2-5 en gaan zegevierend van het veld, komen nog op tijd in de kantine om de sneeuwster te winnen en hebben een prima middag beleefd.