Verslag MOVV 3 – VVS 4

MOVV 3 – VVS 4 – Donderdagavond 13 september 2018. Voor VVS 4 geen bekerwedstrijden (allemaal afgezegd door tegenstander begreep ik) en dus alleen maar trainen op een klein veld. Gelukkig konden we een keer oefenen en een wedstrijd spelen op een groot veld. Lekkere derby in Midwolda. Wel op een zeer matig veld door alle droogte. Doordeweeks wel wat lastig het team compleet te krijgen, maar de leiders hadden het toch geregeld. Jeroen de Haan in het doel, achterin Herwin Broesder, Stefan Koning, Peter Boven, Michael Koning, midden Joep Stam, Jan Drewel en Johan Breedijk, voorin Jan Stam (terug van weg geweest!), Jaan Willem Breedijk en Frank Zwiers. Wissels eerste helft Jos de Haan, Sam Kranenburg en Bert Brader. Brinkman als altijd materiaalman. We begonnen wel heel voortvarend. Al in de tweede minuut werd een zeer scherpe aanval opgezet, Jan Willem brak op rechts door, gaf een mooie voorzet en Jan Stam tikte fraai in: 0-1! Dit hadden we niet verwacht, want zo’n rare ploeg leek MOVV niet. Het spel ging redelijk gelijk op, maar na een klein kwartier maakte Jan Willem al de 0-2. Wij werden nu toch geleidelijk sterker en kwamen meer aan aanvallen toe. Het was Joep Stam die vanaf rechts een voorzet wilde geven – dit werd het ook wel een beetje – maar de bal zeilde tegen de lat en een MOVV-er werkte de bal vervolgens in eigen doel: 0-3. Nu was MOVV toch van slag en helemaal toen Stefan er even later 0-4 van maakte. Vlak voor rust wisten ze toch nog tegen te scoren: 1-4. In de rust werden Johan, Jan D en Jan S gewisseld en kwamen Jos, Sam en Bert in het veld. We bleven nu de betere ploeg. Stefan maakte zijn tweede goal: 1-5. Nu kwam MOVV toch wat terug en scoorden de 2-5. Jan Willem bracht ons weer op veiliger afstand: 2-6. Toch scoorden de Midwolmers nog een keer (3-6) alvorens Johan (weer ingevallen) na een assist van Jan Willem de eindstand op 3-7 bracht. Leuke pot voetbal (vooral voor ons natuurlijk) en goed een keer weer een wedstrijd te hebben gespeeld. Wij waren heel effectief en benutten de kansen goed. Opvallende dingen deze wedstrijd: Jan Willem was toch wat ongrijpbaar voor hun, Peter Boven maakte het Offringa wel heel lastig door strikte mandekking en Stefan bracht diverse keren gevaar door lange rushes naar voren.