Verslag Middelstum 4 – VVS 4

Zaterdag 4 mei 2019. De dag dat we mochten aantreden tegen Middelstum 4. Middelstum op dat moment de nummer 6 in onze competitie. Wij nog steeds als trotse koploper. Om 13:15 uur begon de reis richting sportpark Middelstum. Volgens Harma Boer zou het een frisse dag worden dus we waren goed voorbereid.

Eenmaal aangekomen in kleedkamer 7 begon het omkleden en was er de gezonde wedstrijd spanning. De was nog één van de vier finales. De opstelling werd weer vakkundig kenbaar gemaakt door Herwin.

Op doel: Mark Jan

Verdediging: Koos, Michael, Baco en Herwin

Middenveld: Joep, Jos en Jan S

Aanval: Mihai, Jan Willem en Jan D

De wissels van vandaag: Frank, Mito en Bert (tevens assistent scheidsrechter)

Leider: Johan

Materiaalman: Jan B

Opvallende afwezige van vandaag is Peter. Zijn trainingsarbeid en voetbalkwaliteiten zijn niet onopgemerkt gebleven en de geruchten gaan dat hij met zijn zaakwaarnemer onderweg is naar München voor een miljoenencontract.

Om 14:30 uur was de aftrap. De eerste 20 minuten hadden we het lastig. We kwamen niet echt aan voetballen toe. Gelukkig had Middelstum ook moeite om het doel te vinden. Na een snelle counter onze zijde was het Mihai die het net deed bollen, 0-1. Jan D bleek een blessure te hebben opgelopen en werd vervangen door Bert. Daarna was het een Jan Willem show. De 0-2, 0-3, 0-4 en de 0-5 kwamen van de schoen van Jan Willem. Vervolgens konden we genieten van een lekker bakje thee.

In de kleedkamer kwamen de beroemde woorden dat er werd gewisseld. Baco en Herwin gingen er uit en Frank en Mito kwam er in. Na wat verschuivingen werd de opstelling als volgt.

Op doel: Mark Jan

Verdediging: Koos, Michael, Jos en Joep

Middenveld: Bert, Mito en Jan S

Aanval: Mihai, Jan Willem en Frank

Niet lang na aanvang van de tweede helft wist Middelstum uit een corner tot scoren te komen. We werden hierdoor niet uit het veld geslagen en het was Bert die zorgde voor de 1-6. Middelstum gaf zich echter nog niet gewonnen en zorgden voor de 2-6. We moesten zorgen dat ze geen hoop meer kregen op meer. Mihai werd onreglementair naar de grond bewerkt in het zestienmetergebied. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees naar de stip. Jos rondde deze penalty goed af, 2-7. Middelstum raakte gefrustreerd en kwam niet meer aan voetballen toe. De tackles werden harder. Mihai was een aantal keren het slachtoffer van de charges en liet zich vervangen door Baco. Michael ging rechtsvoor spelen en Baco rechts achter.Wij wilden nog wel voetballen en het was wederom Jan Willem die de 2-8 en de 2-9 maakte. Geen aardbeving maar een vlammend schot van Michael liet de lat trillen en de bal stuitte voor de lijn weer het veld in. Het tiental werd nog wel bereikt. Er kwam een persoonlijk hoogtepuntje voor Frank. Hij maakte de 2-10. Zijn eerste competitiedoelpunt. Het slotakkoord lag bij Mito. Na een solo door het hart van de verdediging maakte hij de 2-11. Na 85 minuten te hebben gespeeld gingen beide aanvoerders in overleg met de scheidsrechter van dienst en deze besloot dat het goed was voor vandaag en floot af.

Met 3 punten in de tas van Jan Willem weer terug richting Oostwold. Nog 3 finales.

Jan S