Verslag Gruno 6 – VVS 5 (11-10-2021)

K’heb last..
Gruno 6 – VVS 5

Wat is het lastig momenteel om een elftal op de been te brengen, 2 jaar geleden was je standaard 15 man en momenteel ben je standaard 8 man. Gelukkig staan we elkaar half bij VVS en kunnen we voetballen.
Oet noar Gruno..Gruno schijnt nu ook op zaterdag te ballen met 6 elftallen en het 6e speelt kelderklasse net als wij.
Donderdagavond zijn we op papier 8 man van onszelf dus is het een hele toer om zaterdag met een redelijke selecao te vertrekken.In totaal missen er 10 basis klanten van het 5e door blessures , werk of andere verplichtingen. Gerben en Joep zijn ook te weinig en Bouko heeft nog wat spelers over, dus wordt er besloten dat het 4e eruit gaat want 5 heeft nog maar 1 wedstrijd gespeeld . Met aanvulling van 4e (Arre) en 2e (Stoffer, Kivar , Bart en Hayo en wissel bij nood Jan Nomden ) en de keeper van de A-ers (Bas) vertrokken we naar Stad.
We dachten allemaal een vrij redelijke selectie voor de kelderklasse..

De tegenstander bestond uit allemaal jonge jongens de oudste was van 1996 volgens de kaarten, allemaal studenten wat normaal gesproken best leuk is.( ter vergelijking onze oudste was van 1952) Uiteraard had ook Gruno de beschikking over een Reuderick van ganzelever tot paturain met een kek haarbandje en de heerlijke wil om te heersen op de velden met inzet en kansloze tackels , om dan zijn handen in onschuld te wassen na weer een roekeloze actie begeleid met GAST errr is niets aan de hand.
Maar goed kansloos waren we zeker niet,en dat bleek wel want na 20 minuten kwamen we met 1-0 voor door Hayo. Gruno had toen al een overwicht maar soms kwamen we er goed onderuit wat een vermakelijke pot voetbal opleverde. Streep door de rekening was het vrij vroege uitvallen van Sudder. Erwin kwam hem vervangen, nou hadden we nog 1 wissel ..
Toch kwamen we op 2-0 , mooie opening van Martin op Bart die een mooie voorzet afleverde op Hayo , en die scoorde knap de 2-0. Gruno stond hier wel even van te kijken want ze waren veel meer in balbezit en in de aanval.
10 minuten voor rust moest peter op adem komen en kwam Arre de gelederen versterken.
We hielden stand tot de rust met kunst en vliegwerk en leider Broesder zei “het goit ja mooi

Toen we het veld afliepen kwam vriend jos eraan : het spiet mie ,mor kheb last tis mie der in schoot’n. Nou mos Jan alsnog in de boane en Sudder ging de vlag hanteren. Peter zat nog wissel. We begonnen de 2e helft en zoals verwacht begon Gruno direct te stormen en met hun nieuw ingebrachte spits kregen ze wat ze zochten de 1-2. Hele goeie goal van hun in de 56e minuut.Na een poosje ging het met Stoffer mis en moest ook hij gewisseld worden. daar ging de laatste wissel.. Gruno werd sterker en sterker en het was wachten op een goal van hun. Ze hielden vanaf het begin het veld er breed en hadden veel lopende mensen waar wij de nodige moeite mee hadden. Ja…daar ging Arre naar de grond last van loiste..met 10 man verder dan maar. In de 75e minuut viel dan ook de 2-2 was goin zaalfe meer aan te striek’n. Het 5e capituleerde en een minuut later lag de 3-2 er in. Na een vakkundige massage van Jos in de erogene zone van Arre kon hij het veld zelfs nog weer in waarbij Arre een erg gelukzalige blik in z’n ogen had (maar dat geheel terzijde). Het mocht allemaal niet baten , de dartele veulens van Gruno 6 prikten er nog eentje in in de 81e minuut , eindstand 4-2.
Toch kon het 5e met opgeheven hoofd van het veld want aan de strijd en inzet heeft het absoluut niet gelegen. Gruno 6 was gewoon een maatje te groot en hoort zeker 2 klasse’s hoger te voetballen. Trots op het elftal en ieder die mee was bedankt voor jullie inzet. Hulde!

Gasttt, ik proef kurk