Verslag FC LEO – VVS 4

In het paasweekend was door de KNVB een inhaalronde gepland. VVS 4 moest de wedstrijd tegen FC LEO 3 nog inhalen nadat deze eerder werd afgelast. Zo werd er dus gevoetbald op Stille Zaterdag in Leens. Omdat dit één van onze verre uitwedstrijden is, werd er iets na 13.00 uur vertrokken met een selectie van 14 spelers. Ook Jan B. was er natuurlijk weer bij en Johan ging mee als supporter. Eenmaal in Leens aangekomen waren Mihai en Marian nog niet gearriveerd.

Hierdoor werd de opstelling iets gewijzigd en werd er als volgt gestart: Michtell in het doel, de verdediging bestond uit: Koos, Frank, Joep en Herwin. Op het middenveld stonden: Stefan, Martin en Jan D. De aanval bestond uit Jan-Willem, Jan S. en Michael. Peter was grensrechter.

Johan had inmiddels contact gehad met Mihai, hij was wel in de buurt van het voetbalveld. Maar het adres welke in de voetbal.nl app staat was niet het adres van het voetbalveld. Hierdoor reed hij enkele rondjes door Leens. Maar na het juiste adres te hebben ontvangen kwam Mihai alleen naar onze dugout lopen. Marian was er niet bij vandaag, hij moest onverwacht werken. Zo hadden we dus 2 wissels i.p.v. 3.

Onder zonovergoten omstandigheden was de wedstrijd inmiddels al wel begonnen. Wij kregen kansen om de scoren te openen. Dit gebeurde dan ook al in de beginfase van de wedstrijd. Het was Martin die de 0-1 maakte. Niet veel later zou het ook 0-2 worden het was Jan-Willem die kon scoren. Ook LEO kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit maar hun schoten werden gepakt door Mitchell of gingen in het vangnet. Zo ging de wedstrijd wat heen en weer met dus mogelijk heden voor beide doelen om de achterstand te verkleinen of de voorsprong te vergroten. Het was Jan-Willem die voor de rust nogmaals scoorde, zo werd het 0-3. Dit was ook de ruststand.

Tijdens de rust werd er e.e.a. besproken, en omdat het zo mooi gaat gaan we ook even wisselen. Jan D ging er uit voor Peter, en Micheal voor Mihai. Ook was er nog een verrassing voor ons in de rust, Herwin had van Emmo 2 dozen met gekookte eieren mee gekregen. Dit omdat het bijna Pasen is. Na deze traktatie en een bakje thee werd er als volgt begonnen aan de 2e helft: Michtell in het doel, de verdediging bestond uit: Koos, Frank, Peter en Herwin. Op het middenveld stonden: Stefan, Martin en Joep. De aanval bestond uit Jan-Willem, Jan S. en Mihai. Michael was grensrechter.

Het spelbeeld van de 1e helft was eigenlijk gelijk aan de 2e helft, wij kregen de betere kansen om de score verder uit te bouwen. Dit zou ook gebeuren, het was Stefan die de 0-4 maakte. LEO werd zo nu en dan gevaarlijk als de passing bij ons niet nauwkeurig was, dit leverde nog geen goal op voor LEO.

LEO zou nog wel scoren uit een penalty, de werd verkregen na een handsbal van Peter. Maar was het wel hands? Ging de bal naar de hand of de hand naar de bal? Nog geen VAR in Leens en de beslissing van de scheids bleef staan. De penalty werd binnen geschoten 1-4. Het slotakkoord van de wedstrijd was toch voor ons, het was Jan-Willem die de 1-5 maakte. Dit was ook de eindstand van de wedstrijd.

Zo werd deze uitwedstrijd tegen FC LEO 3 gewonnen en kon er nog even van nagenoten worden met een biertje in het zonnetje. Zaterdag 27 april geen voetbal i.v.m. Koningsdag, 4 mei is de volgende wedstrijd dan uit naar Middelstum 4.