VVS Oostwold

Verslag Ezinge 3 – VVS 4

Zo jongens ,wie ston aan de veuroamd van de start van de competitie. Het serieuze waark begunt , woar het echt om de knikkers gait en nait meer om een handje vol kruudoorns. Wie motn er zoaterdag vot op timmern , want de eerste klap is een doalder weerd. Was getekend Koos Boven.

Koos zet elke dondermorgen een inspirerende tekst in de app van 4 ,en dit schreef hij 20 september 2018. Op moment van dit schrijven dateren we 19 mei 2019 en is de competitie op 1 speelronde na gespeeld. Weer een prachtig voetbalseizoen voorbij voor VVS 4 uitkomend in de kelderklasse, Reserve 6e klasse R.

Gisteren 18 mei stond de uitwedstrijd tegen Ezinge op het programma , als we de stand erbij zouden pakken , zou dit niet al teveel problemen moeten opleveren , VVS 4 trotse koploper en Ezinge 3 nr 10. Nu wil het geval dat er in de kelderklasse na de winter vaak verrassingen zijn qua uitslagen. Vaak houd dit verband met het feit dat verenigingen noodgedwongen elftallen terug moeten trekken en vaak zijn dit in de kleinere dorpen dan de 2e elftallen, gevolg hier van is dat de 3e elftallen hier dan van profiteren. Het komt dus vaak voor dat je voor de winter tegen een heel ander team speelt dan na de winter.

Bij ons in de competitie waren dit bijvoorbeeld Zec ,omlandia en Ezinge ..Laatstgenoemde stond dus als voorlaatste op het program en dus togen 14 dappere Spartanen op 18 mei 2019 op naar Feernwerd om daar te spelen tegen Ezinge 3. Vooraf werd de route besproken door Koos. Koos is de Jan Boer van het 4e, ik durf de stelling aan dat er in de gehele provincie Groningen geen zandpad is welke niet bij Koos bekend is ,dit is natuurlijk reuze handig als je de provincie in moet. Ik had de nestor van het 4e bij mij in de auto en die heeft wel 4x gezegd “ Woar zit’n we wel?” terwijl hij al wel 60 jaar op zaterdag middag de plaatselijke voetbalvelden met zijn bezoeken vereert.

Uiteindelijk toch op de plaats van bestemming aangekomen , erg leuk dorpje trouwens dat moet gezegd. De stemming zat er goed in want de competitie nadert z’n climax en wij staan er het beste voor, samen met VVSV’09. Alles is gericht op 25 mei want dan komt VVSV’09 op bezoek om uit te maken wie er kampioen word. Maarrrr mocht VVSV’09 vandaag verliezen van Omlandia , en wij winnen van Ezinge 3 dan zijn wij niet meer in te halen en kunnen de strijders van 4 zich kronen tot kampioen, dat zou toch schitterend zijn.

Goed, koffie ..omkleden , nog eem op deuze…nog n moal op deuze..en dan de opstelling aanhoren van de leider , uiteraard de bekende 4-4-3.

Mitchell in de goal , Peter , Koos ,frank en aanvoerder Herwin achterin. Middenveld met Joep Jos en Mitu. Voorin was het een jan boudel met Jan Drewel Jan –Willem en Jan stam. Wissels waren Mihai, Baco en Michael welke ook de ass.scheidsrechter was. Johan breedijk was mee op snuffel stage bij de leiding van 4 ,welke bestond uit Jan Brinkman en Emmo Koetje. Henk Tuin was speciaal op de motor het 4e achterna gereisd wat uiteraard zeer gewaardeerd werd. Waarvan Akte.

Op een zonovergoten voetbalveld in Feernwerd werd door de dienstdoende scheidsrechter de wedstrijd leven ingeblazen door 1 diepe teug adem te nemen , de grauw aarte in het fluitje in beweging te brengen en daarmee tevens de wedstrijd. Al gauw bleek dat dit een heel ander team was dan in de thuiswedstrijd en dat het geen gemakkelijke middag ging worden. Het was direct een open wedstrijd met kansjes over en weer maar gelukkig openden wij de score . Jan –Willem liet de 0-1 aantekenen en wij hadden de gewenste vroege goal. We bleven goed doorvoetballen en hielden de druk bij het doel van Ezinge, toch kwam Ezinge er voetballend ook vaak goed uit en moest onze verdediging handelend optreden. En dan kun je zien dat voor sommige de spanning er teveel opzat vandaag , dat merk je aan kleine dingen de wil is er wel maar de angst voor een tegentreffer is groter, een keer niet doortastend genoeg optreden werd direct afgestraft door de Ezinger equipe 1-1 , niks aan de hand maar ’t mortjen begunt en de onrust sluipt er in. Iets later , de buitenspel val is prachtig als je hem goed beheerst alleen dan moet iedereen meedoen maar als er 1 blijft hangen.. Michael vlagde niet want zoals hij zei “t zat op n centimeter vast “ en Ezinge scoorde de 2-1 . Var momentje dus ..nadat de scheids de beelden had bestudeerd werd Michael’s gelijk vast gelegd en de goal geldig verklaard. Vreugde in het Ezinger kamp en verdriet in het Oostwolmer kamp. Er vielen een paar woordjes, de rug werd gerecht en VVS 4 ging op jacht…er werd weer een tandje bijgeschakeld en Jan-Willem liet al gauw de 2-2 aantekenen. Opluchting bij de blauw witte spartanen. VVS 4 werd sterker en sterker wat resulteerde in een paar dotten van kansen voor de Oostwolmer equipe. Moet gezegd worden dat de keeper van Ezinge bepaalt geen Muggenvanger was en er enkele sublieme reddingen op na

hield. 38ste minuut corner VVS , Mitu neemt hem en draait de bal in 1 keer achter de verbouwereerde keeper 2-3 en de lach is terug, naar wat nog veel belangrijker is ,het geloof is er weer.

Met deze tussenstand gaan we de rust in, waar bepaalde zaken even worden be- en uitgesproken. Leider haalt aan dat sommige spelers met wat meer zelfvertrouwen moeten gaan voetballen en niet zo gespannen moeten zijn. Baco er in voor Peter, Mihai voor jan Drewel en michael voor Joep. Joep zal tevens de vlag hanteren de 2e helft. Afgesproken word om met z’n allen te knokken voor een goed resultaat en alles te geven. De 2e helft is nog maar net begonnen of de eerste kans is voor VVS , even later hebben de blauw hemden geluk als de bal achter Mitchell op de paal beland. Een enerverend begin dus .Toch creëert VVS gaandeweg een overwicht omdat we voetballend toch weer beter zijn. Na een prachtige aanval legt Jan –Willem de bal klaar voor Frank die vanaf randje 16 ziedend uithaalt en de 2-4 aan laat tekenen. We hebben weer wat marge en er word steeds beter en aanvallender gevoetbald. Jan –willem is vanmiddag echt een plaag voor de verdediging van Ezinge . Onder de bezielende aanvalsdrift van de topfitte midwolmer word gejaagd op de volgende goal voor de blauw witte brigade. Deze word op het score bord gebracht door Jan –Willem na een assist van Mitu. 2-5 Grote blijdschap en opluchting is het gevolg , volgens de stagiair was eh nou bin’n en in de pocket.

Maar Ezinge gaf zich nog niet gewonnen en een momentje van verslapping en het stond 3-5 …zou het dan toch? De warmte van vanmiddag begon bij sommige nu toch wel de tol te eisen en er moest nog weer gewisseld worden. Mitu en Frank moesten eraf en Joep en Jan drewel er weer in voor een minuut of 10. De laatste goal kwam op naam van Jan-willem na een machtige uittrap van Mitchell, de laatste man en de keeper zaten er faliekant naast en de bal lag voor het welbekende inpis’n. 3 punten in de pocket en nu afwachten wat VVSV’09 heeft gedaan. Een groot compliment boys hoe jullie vanmiddag met z’n allen hebben gestreden, dat was ook deze middag weer een genot om te zien. Klasse! Iedereen zat in het kleedhok in afwachting van de uitslag in Ulrum. Een belletje naar VVSV bleek genoeg ,Omlandia had zn plicht gedaan en zoals van tevoren gehoopt en gezegd gewonnen van VVSV’09. 12 super afgetrainde blote mannenlijven keken de leider aan toen die zei dat ie met Ulrum gebeld had. WIJ ZIJN KAMPIOEN!!! Omlandia het hom won’n.

Grote blijdschap en vreugde bij iedereen die het 4e een warm hart toedraagt. Een super prestatie van een geweldig mooi team. De thuiswedstrijd van volgende week willen we in stijl afsluiten om daarna op de kar door het dorp te gaan en een feestje te bouwen in de kantine. Mark-jan ,Mitchell, Jeroen, Herwin , Koos, Baco ,Bert, Michael, Peter , Jan Drewel , Jan stam, Jan-willem, Johan , Frank , Jos ,Joep , Mihai, Mitu, Traian, Marian, en natuurlijk Jan Brinkman van harte gefeliciteerd met dit dik verdiende Kampioenschap. Ook een woord van dank naar het 2e en 3e eltal die ons soms bijstonden met spelers.

VVS 4 , volgende week is mijn laatste wedstrijd als leider van dit prachtig elftal. Ik wil jullie bedanken voor enkele jaren prachtige voetbalzaterdagen ,voor machtig veel plezier met elkaar. Ik hoop dat jullie nog jaren met en van elkaar kunnen genieten en nog jaren met elkaar voetballen want dat is en blijft toch het allermooiste spel wat er is.

Ik vond het een eer en ben trots op het feit dat ik jullie leider mocht zijn, Dank jullie wel!

Emmo Koetje