Verslag Damacota 3 – VVS 4

Op zaterdag 23 november speelt VVS wedstrijd 8 in Nieuwe Pekela tegen Damacota 3. Na een gelijkspel en een verloren wedstrijd, is het spannend geworden in de competitie. Onstwedder Boys 4 heeft een wedstrijd meer gespeeld dan VVS en staat daardoor op plek 1 met 3 punten voorsprong, maar een lager doelsaldo. Aan VVS zaak om de spanning er in te houden en 3 punten mee te nemen naar Oostwold.

Het begin van de wedstrijd is van beide zeiden voorzichtig. Damacota staat ver terug op de eigen helft en laat VVS voetballen en wacht op een countermogelijkheid. Die komt er na een kwartier spelen; De bal wordt over de linkerkant van VVS lang gespeeld en het eerste schot op doel van Damacota is meteen een doelpunt.

Het duurt even voordat VVS zich herstelt, maar voetballend doet Damacota VVS verder geen pijn. Halverwege de eerste helft, wordt iedereen aangespoord om meer druk te gaan zetten op Damacota en met succes! Damacota komt niet meer aan voetballen toe, maar de kansen liggen nog niet voor het oprapen op een aantal afstandsschoten na. Totdat Tom Boneschansker een vrije trap neemt die hard op het doel gaat, licht getoucheerd wordt door de verdediging en achter de doelman belandde.

VVS blijft druk zetten in de eerste helft en heeft hiermee de manier gevonden om Damacota de bal afhandig te maken.
Na de rust werd het voetballen voor VVS makkelijker en krijgt Martin Meijer de bal voor zijn voeten en schiet de 1 – 2 binnen. Heel snel daarna volg de 1 – 3 met een doorgekopte bal van Martin Meijer, kopte Stan Imminga de bal in het doel van Damacota. De Nieuwe Pekelders hadden er weinig zin meer in en binnen een kwartier in de tweede helft wordt het zelfs nog 1 – 4 door nog een doelpunt van Martin Meijer en 1 – 5 door Stef Boer. Door de thuispartij wordt aangegeven aan de scheidsrechter dat het mooi is geweest, maar hij laat doorspelen totdat de 90 minuten vol zijn Stef Boer neemt de 1 – 6 voor zijn rekening vanuit een vrije trap die prachtig binnengeschoten wordt, Martin Meijer maakt de 1 – 7 en Wim Noor maakt het af; 1 – 8. Zelfs bij het achtste doelpunt van VVS wordt uitbundig gejuicht door de maker. De eerste keer dat hij scoort in 5 jaar!

Een eerste helft om van te huilen en een tweede helft waarin alles begon te lopen. VVS staat tijdelijk op de 1e plaats tot Onstwedde zijn wedstrijd heeft gespeeld. De 2e seizoenshelft zal alles beslissend zijn. De komende wedstrijd speelt VVS op 30 november thuis tegen SJS 6 om 14:30!