Verslag Damacota 3 – VVS 3

Op zaterdag 9 maart vertrekt VVS naar Pekel voor de wedstrijd tegen Damacota 3. Het regent en waait, maar iedereen heeft z’n zaterdag toch al vrij gehouden dus we gaan lekker de wei in. We hebben een nieuwe transfervrije speler erbij; Rick. Welkom dat je er bent!

Iedereen lapt even 2 euro en daarna vertrekken we. Er zijn een aantal rijders onder de VVS’ers die wat mankementen hebben aan de auto, maar toch komen we veilig aan.

De sfeer in de kleedkamer zat er al goed in, dus we stonden al met 1 – 0 voor voordat de wedstrijd begint. De tussenstand van de topscorelijst werd nog even besproken en daarna begint VVS aan de warming up. Zo warm als mogelijk was, want met de regen en harde wind zorgen er ook voor dat iedereen in beweging moet blijven.

De wedstrijd begint zoals gewoonlijk niet scherp. De eerste 20 minuten is ook echt vooral weer achteruit voetballen zoals we dat gewend zijn. VVS voetbalt tegen de wind in in de eerste helft en alle lange ballen dwarrelen door de lucht.

Damacota voetbalt dus met wind mee en schiet van afstand op het doel van Erik Boer en zweeft over hem heen het doel in. Niet de eerste keer dat VVS begint met een achterstand.

Al snel was daar het antwoord van VVS. In de 20e minuut krijgt VVS de bal bij Danny Hassing en die tikt hem beheerst achter de keeper. Damacota lijkt een klap te hebben gehad, want in de eerste 20 minuten leek het een strijd te worden, maar na het doelpunt krijgt Damacota het moeilijker.

In de 33e minuut lijkt het verzet helemaal gebroken. Na een onderschepping van Brian op de helft van Damacota belandt de bal bij Stan die bij Stef belandt en scoort.

Daarna kwam er nog een kansje van Damacota. De bal werd over de zijlijn gekeken aan de linkerkant, maar dat gebeurde net niet volgens de grensrechter en Damacota wasd er als de kippen bij, maar er werd te weinig mee gedaan.

Het begint harder te regenen en waaien dus de rust kwam ook niet ongelegen. In de rust wordt nog even de strategie voor de tweede helft doorgenomen en wordt er gewisseld.

Na de rust wordt er een stuk beter gevoetbald en dat zorgt er voor dat VVS met behoorlijk tempo uitloopt. Danny en Stef verdubbelen hun bijdrage aan doelpunten in minuut 55 en 60.

De frustratie merk je bij Damacota. Stef wordt onderuit gehaald in de zestien en VVS krijgt een strafschop. Joep verzilvert deze in de 65e minuut.

Het weer slaat om en Damacota heeft er genoeg van. De stand is 1 – 5 en het is voor hun mooi geweest. In ruim een uur voetballen heeft VVS deze wedstrijd omgezet in 3 punten. Het “Daarde” staat nu op de vierde plaats en de derde plaats komt in zicht!

Volgende wedstrijd is tegen het altijd stugge ZNC in Oostwold op 16 maart om 12:30