VVS Oostwold

Verslag Borger 3 – VVS 3

Een wedstrijd tussen 2 gepromoveerde ploegen. Op het complex van Borger vond de wedstrijd plaats. Een complex die er fraai bij lag met genoeg (nieuwe) velden, wij mochten op het achterste veld de wei in.

Borger een stugge ploeg met weinig doelpunten voor en tegen. Op papier hadden we 14 man, maar Bogi was niet meegekomen met de Roemenen. We begonnen aan de wedstrijd als volgt:
Mark-Jan
Michael, Koos, Mito, Herwin
Bert, Martin, Joep
Johan, Jan Willem, Cristi

wissels: Jos(tevens grensrechter 1e helft) en Mihai

Op een goed grasmat werd er afgetrapt, we begonnen met een lichte wind in de rug. Het was in het begin even zoeken, doordat Borger compact en scherp verdedigde. Dit soms even te letterlijk nam.

Toch kwamen we op voorsprong, een schot van Martin werd nog van richting veranderd waardoor de keeper kansloos en wij met 0-1 voorkwamen. We kregen wat kansen om de score uit te breiden, vooral door vrije trappen randje 16meter. Maar het vizier ontbrak een beetje of de keeper redde. Het was Johan die er 0-2 van maakte.

Daarna was het een tijdje stil, Borger kon er af toe uitkomen. Maar echt dreigend werd het niet, achterin stond het solide onder leiding van Koos. Helaas ging het voor Johan niet solide, hij kreeg last van zijn hamstring en moest vervangen worden door Mihai. Vlak voor rust kon Cristi de score naar 0-3 tillen.

In de rust kon er even opgewarmd worden en een wissel worden toegepast. Jos kwam erin voor Bert, die tevens ging vlaggen.

Na rust waren we blijkbaar nog niet helemaal opgewarmd, we leden veel balverlies en konden achter de bal aan. Borger kwam daardoor beter in de wedstrijd, we kregen ondanks het matige begin van de 2de helft toch wat kansjes. Maar uit een lange bal van Borger was de organisatie bij ons even weg en uit een voorzet van Borger werkte Herwin de bal ongelukkig achter Mark-Jan, 1-3. Er moest bij ons even een tandje bij.

En uit een mooi opgezette aanval via Jos op Mito die Cristi weg stak en die gaf de bal voor op Jan Willem die de 1-4 binnen tikte. We hadden weer wat lucht. Kansen op meer waren nog niet weggelegd voor Martin, Cristi, Jan Willem en Mito, ondanks een paar leuke aanvallen. Cristi maakte hier een eind aan door op de brommer er nog 2 bij te maken, waardoor de eindstand op 1-6 kwam. Ondanks de invallende duisternis werden de volle 90 minuten volgemaakt en kon een goed leidende scheidsrechter voor het einde fluiten.