Verslag BATO 2 – VVS 3

Zaterdag 21 september was het zover, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen staat op het programma. Vanwege ons kampioenschap van vorig jaar zijn we gepromoveerd naar de 5e klasse. We zullen zien wat we kunnen klaarspelen in deze klasse. Ik neem aan dat wij verreweg het oudste team zijn in deze klasse en dus veelal tegen de jonkies mogen spelen. Ook veel 2e teams tegenover ons, die vaak nog behoorlijk fanatiek zijn.

Wij kunnen daar natuurlijk een stuk ervaring en slimheid tegenover zetten. Verder hebben we ook versterking gekregen, Martin Stam uit het 2e (geruild met Jan Stam) en Christi uit Roemenië.

Op deze warme middag treden we aan tegen Bato 2. We hebben een grote selectie vandaag in Winschoten. Jeroen is grensrechter, Mitchel in het doel, achterin: Koos, Baco, Michael en Herwin. Middenveld: Joep, Jos en Mitu. Voorin: Bogdan, Jan Willem en Johan. Wissel: Martin, Jarno, Mihai, Christi. Afwezig: Bert (blessure, maar was wel te kijken) en Frank. Daarnaast is Jan Drewel eerst gestopt als speler, hij is in noodgevallen nog oproepbaar.

We merken al snel dat Bato een goede ploeg is met oud eerste elftal spelers en veel jonge snelle jongens. Ze voetballen makkelijk en snel. We hebben het moeilijk, komen zelf niet aan voetballen toe en overleven het eerste half uur, soms met wat hachelijke situatie voor het doel.

Maar ons doel blijft schoon en wij komen beter in de wedstrijd. Af en toe delen we wat speldeprikjes uit. Eigenlijk de eerste beste echte kans voor ons wordt door Johan benut; aanval over de zijkanten, voorzet en Johan kopt keurig binnen. Na een half uur dus op voorsprong.

10 minuten later wordt het 0-2 door Jos. Een strakke corner van Mitu wordt genadeloos hard ingekopt. Bato dringt nog wat aan, maar we gaan mooi met 0-2 rusten, ondanks dat scheidsrechter Spieard zich ook nadrukkelijk met de wedstrijd gaat bemoeien (in ons nadeel).

Alle wissels komen er de 2e helft in en wij hebben vanaf dat moment ook de wedstrijd in handen. Bato wordt zelden meer gevaarlijk en wij zijn steeds dreigend in de counter. Uiteindelijk beslist Christi de wedstrijd met een mooie schuiver. De eerste punten van de competitie zijn binnen met een mooie 0-3 overwinning.