Verslag ACV 7 – VVS 3

25-01-2020 ACV 7 – VVS 3 1-4

Op de laatste zaterdag van januari stond al weer de eerste wedstrijd voor ons gepland van dit kalenderjaar. Er moest gespeeld worden in Assen tegen ACV 7. Op de donderdagavond werden alle app berichten op een rijtje gezet om te zien wie zich hadden aangemeld en wie zich hadden afgemeld. Van onze Roemeense spelers kwam er nog geen bevestiging dat ze er wel of niet waren.

Op de zaterdag kon er toch met een selectie van 14 spelers vertrokken worden naar Assen. Ook Johan Breedijk was mee, hij heeft nog last van een blessure en zou daarom niet voetballen vandaag. Wie stonden er dan wel in de basis: Doel; Mitchell, Verdediging: Jos de Haan, Bert Heikens, Herwin Broesder en Peter Boven, Middenveld; Martin Stam, Geert-Jan (Joep) Stam en Wim Noor, Aanval; Stefan Koning, Micheal Koning en Gerjan Drenth, Wissels; Jeroen Brul (grensrechter 1e helft), René Dijksterhuis en Danny van Lang.

De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Van Veluw, ja een broer van Jan die op de Bernhardlaan woont. Hij floot om 13.00 uur voor het begin van de wedstrijd.

De tijdklok van het scorebord was inmiddels gestart en al heel snel zou één van de nullen worden vervangen door een 1. Het was Gerjan die uit een snelle uitbraak de 0-1 liet aantekenen. Een heel goede start voor ons op het “mooie” kunstgrasveld. ACV kwam naarmate de eerste helt vorderde ook beter in hun spel, zij kregen ook goede mogelijkheden om te scoren. Ook bleven wij gevaarlijk voor het doel van ACV. Maar het was toch de thuisploeg die het gevaarlijkste werd, Mitchell moest een aantal keer redding brengen. De linksbuiten van ACV werd door Peter onreglementair van de bal gezet. Hierdoor moest Peter 10 minuten naar de kant. Zo was het dus even 11 tegen 10, maar wij konden er voor zorgen dat ACV niet scoorde voor de rust. Zo werd er dus gerust met een 0-1 stand.

Tijdens de rust werd er genoten van een lekker bakje thee en werd en nagedacht over wie er gewisseld zou moeten worden. Het gait ja mooi zo, mor wie goan toch em wisseln. Jeroen kwam op de plaats van Micheal. Micheal ging de 2e helft vlaggen. René kwam er in voor Joep en Danny kwam er in voor Peter.

Voordat het weer 11 tegen 11 was moesten er nog 3 minuten van de 2e helft gespeeld worden met 10 man. Na deze minuten mocht ook Jeroen het veld in zo werd het weer 11 tegen 11. Beide ploegen kregen in de beginfase van de 2e helft kansen om te scoren. Er zou ook gescoord gaan worden, het was Stefan die de 0-2 maakte. Niet veel later kon Gerjan de 0-3 op het scorebord laten aantekenen. Ook ACV werd zo nu en dan nog gevaarlijk maar zij scoorden nog niet. Stefan scoorde eerst nog de 0-4 voordat er een treffer van ACV genoteerd kon worden. ACV scoorde vlak voor tijd de 1-4. Dit zou ook de eindstand zijn.

Wij hebben deze middag een mooie pot voetbal op de mat gelegd tegen ook een goed spelende tegenstander. Maar wij konden de 3 punten meenemen naar Oostwold. Ook de aanwezige supporters hadden genoten van deze pot en gingen desondanks enigszins verkleumd terug naar Oostwold.

De eerst volgende wedstrijd voor ons is uit naar Lycurgus 9 op 8 februari.