VVS Oostwold

Snerttoernooi

Snerttoernooi 2023
Afgelopen zaterdag was dan eindelijk het snerttoernooi in Manege De Dollard. Met een opkomst van 52 deelnemers was het weer zeer geslaagde editie. Onder leiding van scheidsrechters Brul, Pluim en Meijer was het in zeer sportief toernooi uit eindelijk Gamba Osaka de terechte winnaar.
Na wat opstart problemen was het omroeper Jeroen de Haan die om 10.30 uur aan gaf dat de bal na 3 jaar eindelijk weer mocht rollen in de paardenbak en was het na een aantal wedstrijden weer traditioneel snert eten in de pauze. Ook nam voorzitter Wim Noor nog het woord om iedereen nieuwjaars wensen over te brengen namens de vereniging, waarin werd aangegeven dat er weer goede opkomst was en de toeschouwers weer in grote getale aanwezig om een hapje mee te eten.
Kaarten bekerwedstrijd FC Groningen – SV Spakenburg.
Verder werd nog aangegeven dat er nog kaarten zijn voor de bekerwedstrijd van FC Groningen tegen SV Spakenburg en die werden dan ook gretig afgenomen door de leden. De hele vereniging zit in vak O. Heb je nog geen kaarten en wil je wel graag heen meld je dan even bij de voorzitter Wim Noor, hij heeft de kaarten in beheer.
Kruisfinales
In de poule hadden de Japanners nog niet verloren, met 6 overwinning en gelijkspel tegen de nummer 2 ging het naar de kruisfinale. Verder bestond de kruisfinale uit nr 2 CD Cruz-Azul, nr 3 Colo-Colo en nr 4 Western Sydney Wanderes, al gingen de Australiërs met hakken over de sloot naar de kruisfinales.
In de kruisfinales waren de Japanners een maatje te groot voor WS Wanderers en won Gamba Osaka met 3-0. Doelpunten van Romke Smit 2 en Gwen Siemons.
De tweede kruisfinale was spannender tussen de Mexicanen en de Chilenen, waar het in de poule nog 7-1 werd voor CD Cruz-Azul, moesten er nu penalty’s aan te pas komen wie de finale zou halen. Hierin was Colo Colo het na 20 penalty’s de sterkste.
Finale
Waar het in de meeste finales wat langer duurt voor de doelpunten vallen was het Gwen Siemons die al snel de 1-0 binnen tikte namens Gamba Osaka en daarmee de finale won van Colo Colo.
Topscoorder van het toernooi werd Leon Boer met 8 doelpunten namens Al Nassr. Hiervoor moest hij wel zijn beste doen want in het begin was het Suzanne van der Veen die de vele doelpunten maakte maar helaas op 5 treffers bleef steken. Dit was ook zo voor Jorian Kuiper, Thijmen Reintke, Owen Sportel, Martin Stam en Romke Smit.
Al met al weer een geslaagd toernooi en de editie voor 2024 is alweer vast gelegd. Dit zal zijn op zaterdag 6 januari 2024 weer in Manege de Dollard.
De Activiteitencommissie

Allemaal een gelukkig nieuwjaar.

Na een paar editie niet te kunnen organiseren is er dit jaar weer onze jaarlijkse snerttoernooi in Manege De Dollard,winschoten op de eerste zaterdag in januari.
Hier is ook de mogelijkheid om iedereen de Nieuwjaars wensen over te brengen.
Tussen de middag is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij snert eten, inleg voor deze dag is € 7,50. (Voor de niet snert eters is er een mogelijkheid om patat met een snacks te krijgen)

Iedereen van de senioren en de oudste jeugd is welkom om mee te doen aan het voetballen.
Wil je meedoen meld je dan via WhatsApp op 06 46 01 63 90.

De activiteitencommissie VVS Oostwold

Nnaast het snerttoernooi treden deze week VVS vr vrijdag aan voor een indoorsoccertoernooi in Winschoten en VVS zal aantreden om 18.30 uur voor de Blauwestadcup.