VVS Oostwold

Afscheidswedstrijd VVS 5 (Joep)

De dag waarvan je hoopte dat ie nooit zou komen..💙🤍

Joep de dino van VVS
Elke vereniging heeft er eentje..
Tot enkele jaren geleden werd HSV de Bundes Dino genoemd , dit om het simpele feit dat de vereniging noch nie sinds het bestaan van de Bundesliga gedegradeerd was uit de Bundesliga en alle andere verenigingen wel. Helaas is die titel samen met de wereldberoemde klok niet meer van toepassing.
Het is dus eigenlijk een eretitel en die past uitstekend bij Geert Jan.
Gisteravond hebben wij als VVS 5 een afscheidswedstrijd gespeeld zowel van ons 5e elftal als van Joep.
Het 5e houdt officieel op te bestaan en Joep stopt met voetballen.
Helaas was het voor VVS niet meer te behapstukken om 5 elftallen op de been te krijgen, volgend seizoen spelen er 4 elftallen die het publiek gaan vermaken aan de Klinkerstraat.
In de afgelopen jaren heeft het 5e best wel een jasje uitgedaan, Jeroen langdurig geblesseerd , kippie gestopt , Frank geblesseerd, Herwin , Koos voetballen door omstandigheden niet meer , gemiddeld 3 a 4 roemenen die elders werk vonden en nog een paar die wel op op papier stonden maar er door verschillende omstandigheden bijna nooit waren.
Het groepje wat wel nog in staat was om te voetballen was daardoor gewoon te klein. Jan willem hangt na dit seizoen ook de schoenen aan de welbekende wilgen.
Een iemand die er altijd was , was Joep inmiddels 69 jaar mor nog topfit.
Ik ben jarenlang leider geweest van het 2e ,3e ,4e en 5e maar kan mij niet herinneren wanneer Joep door een blessure afwezig is geweest , een training heeft laten schieten of een wedstrijd heeft laten lopen.
Ik ben 51 jaar, toen ik geboren werd speelde Joep al in het 1e en met Harma.
Hij heeft ze allemaal zien komen , mee gevoetbald en zien vertrekken en als je daar over nadenkt past er maar 1 woord RESPECT!
Joep is wat je noemt een witte roafe, most ze mit n lampke zuiken.
En wat nog knapper is, hij kan het nog gewoon 90 minuten volhouden op zijn 69ste.
Ook was er na afloop nooit de bekende klaagzang van oudere spelers: ‘wie motn ook aal teeg’n jongens van 20 joar , niks aan”
Voor Joep stond de zaterdag in het teken van voetbal , niks anders inplannen op zaterdag want dat kon niet, in alles dus de juiste instelling een voorbeeld!
Daar is nu een eind aangekomen en om aan dit unieke geval wat aandacht te besteden hadden we een afscheidswedstrijd ingepland tegen onze toffeetje vrienden uit Winschoten.
Leider Plinsinga zag dit helemaal zitten en trommelde 18 man op om tegen ons te voetballen. Het werd een prachtige avond en voor Joep een memorabele.
Er was meer publiek dan bij het 1e om Joep z’n laatste schreden op veld 1 te zien maken. Wat vooral mooi was om te zien dat er mensen waren die echt speciaal voor joep waren gekomen, dat zegt in mijn ogen genoeg.
Onze wissels bestonden uit de kinderen van onze spelers ( Iris en Lianne van Jos , Thijmen kleinzoon van Joep , Tim van Bert en Dennis van Emmo) zodat die ook nog es met papa konden voetballen , Joep speelde zelfs met zoon en kleinzoon.
VVS won met 4-2 maar dat was ondergeschikt aan de avond.
Joep werd 2 minuten voor tijd een rode kaart getoond door scheidsrechter Oudekerk
waarna hij zichtbaar geëmotioneerd: gelauwerd werd door voorzitter Wim Noor en een jumbo wielershirt kreeg aangeboden door het 5e, hij gaat dus als nieuwe hobby wielrennen.
Prachtige avond en een speciaal dankwoord voor WVV 4
Het prachtige team van Plinsinga had besloten dat dit ook hun seizoensafsluiting zou worden en waren allemaal op de fiets gekomen, met als gevolg dat we met zijn allen nog een prachtige nazit hadden ( categorie oor’n slap aan de kop).
Ik wil een ieder die heeft meegeholpen om deze avond onvergetelijk te maken bedanken voetballers , kantinepersoneel ,en toeschouwers.
Uiteraard blijft Joep wel verbonden aan de vereniging door zich op dinsdagmorgen samen met een prachtige groep vrijwilligers in te zetten voor het onderhoud van het sportpark, en dat mag ook wel even genoemd worden het ligt er schitterend bij, complimenten!
Wij sluiten als elftal op 10 september af bij Jan willem en Erica met een bbq.
Ik sluit af met iedereen een mooie vakantie te wensen en Joep z’n woorden : ‘t is goud zo”